Ελλάδα

Τρεις Έλληνες στο Λευκό Οίκο

Τρεις Έλληνες βρίσκονται στο επιτελείο του νεοεκλεγέντος Προέδρου των Η.Π.Α., Ντόναλντ Τραμπ και μάλιστα σε θέσεις - κλειδιά. Ο λόγος για τους κκ.: Τζορτζ Παπαδόπουλος, Τζορτζ Τζιτζίκος και Ρινς Πρίμπους.

Συγκεκριμένα, ο Τζορτζ Παπαδόπουλος είναι σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Γεννήθηκε στο Σικάγο από γονείς που κατάγονται από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο DePaul University και το 2010 πήρε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το University College London.

Κατέχει διευθυντική θέση σε εταιρεία στο Λονδίνο που ειδικεύεται σε ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, ενώ έχει διατελέσει και ερευνητής του ινστιτούτου Hudson.

Στην ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πάντως ότι βρέθηκε από «σπόντα», καθώς αρχικά είχε ενταχθεί στο επιτελείο του υποψηφίου για την προεδρία Μπεν Κάρσον. Όταν αυτός αποσύρθηκε υποστηρίζοντας τον Τραμπ, ο Παπαδόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό του.

Στο βαθμό που θα του δοθεί η ευκαιρία, ελπίζει να μυήσει τον Τραμπ και στα υπόλοιπα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος - για τα οποία πάντως μέχρι στιγμής ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει εκφράσει θέση.

Ο Τζορτζ Τζιτζίκος είναι το δεύτερο πρόσωπο ελληνικής καταγωγής που βρίσκεται στο πλευρό του 45ου πλέον προέδρου των ΗΠΑ. Έχει αναλάβει το ρόλο του διευθυντή επιχειρήσεων της εκστρατείας του και ένας από την αρχική πενταμελή ομάδα που βρίσκεται δίπλα του από την πρώτη στιγμή.

Η εταιρεία του Telion έχει ειδίκευση στη στρατηγική επικοινωνία, διαχείριση κρίσεων, επιχειρήσεις πολιτικής και VIP. Ενδεικτικό είναι πως σε εκείνον απευθύνθηκε η BP μετά το δυστύχημα στην υπεράκτια πλατφόρμα της στον Κόλπο του Μεξικού για να διαχειριστεί την κρίση στην περιοχή.

Χωρίς αμφιβολία, ο Τζορτζ Τζιτζίκος έχει κερδίσει τη φήμη του ανθρώπου των ειδικών αποστολών.

Τέλος, ο 44χρονος Ρινς Πρίμπους είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Ρεπουμπλικανικής Επιτροπής με την ελληνική καταγωγή που κλήθηκε να ενώσει το κόμμα του υπό τον Τραμπ.

Ο Πρίμπους εμφανίζεται τακτικά με την οικογένειά του στην ελληνική εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον. Όταν ήταν παιδί, περνούσε τα καλοκαίρια με τους συγγενείς του στην Αθήνα και γνωρίζει αρκετά καλά την πόλη, ενώ και τα ελληνικά είναι πολύ καλά.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια