default-image

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη της Π.Α. (pic-video)

Ελλάδα
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του προστάτη της Π.Α. (pic-video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάζεται σε όλη τη χώρα απ' άκρη σ' άκρη, ο προστάτης της Πολεμικής μας Αεροπορίας, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Ο εορτασμός και φέτος ήταν τετραήμερος, ξεκίνησε από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα με ποικίλες εκδηλώσεις.    

Με εντυπωσιακές επιδείξεις από την περίφημη ομάδα "Ζευς" γιόρτασε και στα Χανιά τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ η Πολεμική Αεροπορία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: AEGEAN, OLYMPIC, Π.Α., ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΗΣ Π.Α.

Στα Χανιά, κέντρο εορτασμού είναι η 115 Πτέρυγα Μάχης, και καθόλη τη διάρκεια του τετραημέρου πραγματοποιήθηκαν πολλές εκδηλώσεις, ενώ σήμερα η Πτέρυγα είναι επισκέψημη από της 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Πτήσεις Αξιωματικών Ιπταμένων ε.α με Μαχητικά της ΠΑ στην 114ΠΜ

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην 115 Π.Μ., πραγματοποιήθηκαν εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις από την ομάδα "Ζευς" με αεροσκάφος F-16 Block 52+.

Ενώ λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα.

Επίσης, προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών. Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52+.

Σήμερα και ώρα 10:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός -  δοξολογία.

Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Στο πλαίσιο της εορτής σήμερα Τρίτη, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, παρουσία της Ηγεσίας της ΠΑ και αντιπροσωπειών Αξιωματικών, Υπαξιωματικών, της Σχολής Ικάρων, της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας, καθώς και Ενώσεων, Συλλόγων Αποστράτων και Πεσόντων Αεροπόρων.

Εκδήλωση Αρχηγείου

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ), πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου , καλλιτεχνική εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με την συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ και του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

Η εκδήλωση περιελάμβανε βράβευση μαθητών, ενώ παρουσιάστηκε ιστορική Αναδρομή της ΠΑ, με ειδικό αφιέρωμα στον πρωτοπόρο Αεροπόρο Δημήτριο Καμπέρο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος, τοπικές πολιτικές και πολιτειακές Αρχές, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και εκπρόσωποι των Ενώσεων Αποστράτων και Πεσόντων Αεροπόρων.

Στο Ηράκλειο

Ωστόσο και ανήμερα της εορτής του πολιούχου της πόλης του Ηρακλείου Αγίου Μηνά θα συμμετέχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων «ΖΕΥΣ» με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΠΙΛΟΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕΙ ΜΕ F16 ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ειδικότερα ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας θα πετάξει από τα Χανιά και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου όπου θα ακολουθήσει η αεροπορική επίδειξη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας - Λιτανείας της εικόνας του Αγ. Μηνά, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης ΠΕ Ηρακλείου οργανώνουν στις 12:30μ. εκδήλωση στην περιοχή "Καράβολα" που θα συμμετάσχει η ομάδα αεροπορικών επιδείξεων "Ζευς" με αεροσκάφος F16 Block 52+ και χειριστή τον ιπτάμενο επισμηναγό Λουκά Θεοχαρόπουλο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News