Ελλάδα

Ανασχηματισμό στη ΝΔ προετοιμάζει ο Κ. Μητσοτάκης

Να αποτελέσει η Νέα Δημοκρατία και πάλι εναλλακτική επιλογή λόγω θετικής ψήφου και όχι εξ αντανακλάσεως από την αρνητική ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός στόχος του πρόεδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να αποτελέσει η Νέα Δημοκρατία και πάλι εναλλακτική επιλογή λόγω θετικής ψήφου και όχι εξ αντανακλάσεως από την αρνητική ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο βασικός στόχος του πρόεδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του theΤOC, ετοιμάζει και λίφτινγκ στο κόμμα και στην Κ.Ο.

Μέσα από τις πολλές συζητήσεις των τελευταίων ημερών προέκυψε και η ανάγκη για «λίφτινγκ» της Κ.Ο. και του κόμματος, ειδικά μετά και τις αλλαγές στην κυβέρνηση, ενώ εδώ και πολύ καιρό υπήρχε η απόφαση για αντικατάσταση ορισμένων τομεαρχών και για «φρεσκάρισμα» στην επικοινωνιακή ομάδα.

Το θέμα είχε τεθεί τελευταίως στον «πρωινό καφέ» ενώ συζητήθηκε και σε συνάντηση που είχε ο ίδιος ο Κυρ. Μητσοτάκης με δυο πρόσωπα - κλειδιά στο κομματικό οργανόγραμμα. «Δεν έχουμε πολλά προβλήματα, αλλά φαίνεται ότι δεν υλοποιούνται όσα αποφασίζουμε»έλεγε κορυφαίο κομματικό στέλεχος. Οι αποκλίσεις και οι αδυναμίες αναδεικνύονται κυρίως στο στάδιο εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

Κικίλιας για εκπρόσωπος του κόμματος;

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη, και ένα-δύο κομματικά στελέχη ακόμη είναι από τους λίγους που δείχνουν να αντιλαμβάνονται τους κανόνες επικοινωνίας τόσο με τα ΜΜΕ όσο και με την κοινή γνώμη. Οι περισσότεροι από όσους έχουν επιφορτισθεί με συναφή καθήκοντα δρουν αυτοβούλως. Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να λειτουργούν τρία τουλάχιστον «κέντρα επικοινωνίας». Που δεν συμπίπτουν πάντα και αυτό θέλει να διορθώσει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. με το λίφτινγκ που ετοιμάζει.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει δυο - τρία ονόματα, αλλά έχει σαφές προβάδισμα για τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος ο νυν συντονιστής για τα θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, ο Βασίλης Κικίλιας, ένα πρόσωπο που έχει πολλά θετικά και καλή παρουσία στα ΜΜΕ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. λένε στενοί του συνεργάτες γνωρίζει τις καθυστερήσεις και την απροθυμία που δείχνουν κάποιοι, ενώ 10 μήνες στην προεδρία της ΝΔ έχει ξεκάθαρη εικόνα για όλους και για όλα. Εξάλλου, ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει, σε συνομιλητές του, ότι δεν έχει υποχρεώσεις ειδικά στην Κ.Ο. αφού ως γνωστόν οι βουλευτές στην συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν απέναντί του στην εσωκομματική διαδικασία.

Η αρχή θα γίνει πάντως με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, ενώ ανακάτεμα της τράπουλας θα γίνει όμως και με τους συντονιστές, εκτός από τους τομεάρχες. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στις κοινωνικές υποθέσεις όλα δείχνουν πως θα αλλάξει, ενώ ο Θόδωρος Φορτσάκης συνεχίζει στη Μορφωτικών Υποθέσεων. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Μάκης Βορίδης και η Ολγα Κεφαλογιάννη δεν θα μετακινηθούν και θα παραμείνουν στα πόστα τους, η πρώτη ως συντονιστής Εξωτερικών και Άμυνας, ο δεύτερος ως συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και η τρίτη ως συντονίστρια Ανάπτυξης. 

Ποιοι τομεάρχες αλλάζουν

Εκεί που θα γίνουν σημαντικές αλλαγές θα είναι στο πεδίο των τομεαρχών, αν και υπάρχουν και εξαιρέσεις αφού καλή εικόνα υπάρχει στην Πειραιώς για τον Κώστα Καραμανλή που ως αρμόδιος Τομεάρχης Υποδομών βγαίνει μπροστά σε θέματα αιχμής, για τον Κώστα Τζαβάρα σε θέματα Δικαιοσύνης, τον Βασίλη Οικονόμου στα Εργασιακά, τον Κώστα Σκρέκα στον τομέα Περιβάλλοντος, τον Χρήστο Κέλλα στον τομέα Υγείας, τον Γιάννη Κεφαλογιάννη στο Εξωτερικών, τον Σίμο Κεδίκογλου στον τομέα Ναυτιλίας.

Προς αντικατάσταση οδηγούνται, εκτός απροόπτου, η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου στον τομέα Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Κυριαζίδης στον τομέα Δημόσιας Τάξης, ο Τάσος Δημοσχάκης για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, ο Κώστας Γκιουλέκας στον τομέα Πολιτισμού, ο Θανάσης Δαβάκης στον τομέα Άμυνας κ.α.

Μετέωρο είναι τι θα γίνει και με άλλους τομεάρχες για τους οποίους δεν υπάρχει καλή εικόνα, όπως η Άννα Καραμανλή στα θέματα Αθλητισμού, ο Γιώργος Κασαπίδης στα Αγροτικά, ο Χρήστος Κέλλας στην Υγεία, η Μαρία Αντωνίου στον τομέα Έρευνας και Καινοτομίας, η Φωτεινή Αραμπατζή στον Τουρισμό. 

Μεταξύ των βουλευτών που αναμένεται να αξιοποιηθούν είναι ο Κώστας Καραγκούνης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γιώργος Στύλιος, ο Χρήστος Μπουκώρος, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Νότης Μηταράκης που έχει αποκαταστήσει σχέσεις με την ηγετική ομάδα. 

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια