Ελλάδα

Συμφωνία Τράπεζας Πειραιώς και Νομισματοκοπείου Αγγλίας

Η Τράπεζα Πειραιώς και το Βασιλικό Νομισματοκοπείο (The Royal Mint) συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους σε μια στρατηγική συμμαχία για τη διανομή της Χρυσής Λίρας Αγγλίας σε όλη την Ελλάδα.


Η Τράπεζα Πειραιώς είναι η μόνη εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που προσφέρει στους πελάτες της ένα ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών σε χρυσό, όπως την πώληση, αγορά, εκτίμηση, καθώς και υπηρεσίες φύλαξης.


Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Τράπεζα Πειραιώς θα ενισχύσει περαιτέρω την ποιότητα της προσφοράς των προϊόντων χρυσού και θα ανταποκριθεί καλύτερα στις ανάγκες των πελατών της.

Η Τράπεζα Πειραιώς και το Βασιλικό Νομισματοκοπείο σηματοδότησαν την έναρξη της ενισχυμένης συνεργασίας του, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα.

 John Kittmer, Bρετανός Πρέσβης

Ο κ. John Kittmer, ο οποίος ανέφερε: «Στη σημερινή της μορφή, η Χρυσή Λίρα Αγγλίας συμπληρώνει 200 χρόνια κυκλοφορίας το 2017.  Για την επέτειο αυτή το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας κυκλοφορεί μια ξεχωριστή έκδοση του πολύ γνωστού και αγαπημένου νομίσματος.  Ξέρω ότι η Χρυσή Λίρα Αγγλίας είναι, ιστορικά, πολύ σημαντική όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις χώρες της πρώην Βρετανικής Αυτοκρατορίας αλλά κι εδώ στην Ελλάδα όπου συχνά αποτέλεσε επένδυση σε δύσκολες εποχές για την οικονομία ή ως δώρο σε γεννήσεις, βαπτίσεις και γάμους.  Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το νόμισμα στην Ελλάδα από το 2005.  Η Τράπεζα γιορτάζει φέτος τα 100 χρόνια.  Πρόκειται για μια ευοίωνη σύμπτωση επετείων και θα ήθελα να ευχηθώ στην Τράπεζα Πειραιώς και στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο κάθε επιτυχία στο πεδίο της συνεργασίας τους.»

Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Τράπεζα Πειραιώς

Ο κ. Γιώργος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, σχολίασε:
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη διεύρυνση της συνεργασίας με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο στην Ελλάδα για αυτό το μοναδικό και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο νόμισμα, τη Χρυσή Λίρα Αγγλίας. Με τον τρόπο αυτό, η Τράπεζα Πειραιώς διευρύνει περαιτέρω το φάσμα των προϊόντων που προσφέρει στον πελάτη μέσα από τη συνεργασία μας με έναν παγκόσμιου κύρους οργανισμό».


Ο κ. Αθανάσιος Αρβανίτης, Group Treasurer της Τράπεζας Πειραιώς, πρόσθεσε:

«Η Χρυσή Λίρα Αγγλίας κατέχει εμβληματική θέση στην Ελλάδα. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Έλληνες έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με τη Χρυσή Λίρα. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμάς το  γεγονός ότι το Βασιλικό Νομισματοκοπείο, ένα ίδρυμα που μετρά 1.100 χρόνια ιστορίας, επέλεξε την Τράπεζα Πειραιώς ως έμπιστο συνεργάτη της στην Ελλάδα».


Μιλώντας για τη νέα συνεργασία, o κ. Chris Howard, Διευθυντής του Βασιλικού Νομισματοκοπείου, δήλωσε: «Το Βασιλικό Νομισματοκοπείο εκφράζει τη βαθιά του ικανοποίηση για τη στρατηγική συνεργασία με την Τράπεζα Πειραιώς στη διανομή του εμβληματικού μας νομίσματος, της Χρυσής Λίρας Αγγλίας, στην Ελλάδα».

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά:

Dr. Kevin Clancy: Director of Historical Services, The Royal Mint

Mr. Nick Bowkett: Head of Bullion Sales [Wholesale], The Royal Mint

Mrs. Kirstie Davies: Bullion Account Manager, The Royal Mint

Mr. John Kittmer: Her Majesty's Ambassador to Greece

Mr. Chris Howard: Director of Bullion, The Royal Mint

κ. Αθανάσιος Αρβανίτης: Group Treasurer, Piraeus Bank

Σχόλια