Ελλάδα

Υγειονομικό υλικό στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από την "Αποστολή"

Κοντέινερ με υγειονομικό υλικό θα παραδοθεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της «Αποστολή», το πρωί της Παρασκευής. Το υλικό, που προέρχεται από δωρεές της Αρχιεπισκοπής Αμερικής και ομογενών, θα παραδοθεί στις αποθήκες υγειονομικού υλικού της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ενόψει της παράδοσης του υλικού, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, είχε σήμερα, στην Αθήνα, συνεργασία με στελέχη της Αρχιεπισκοπής και της «Αποστολής» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον αρχιεπίσκοπο και την «Αποστολή» για τη συμβολή τους στην κάλυψη υγειονομικών αναγκών των νοσοκομείων της περιφέρειας.

«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η Εκκλησία και ο αρχιεπίσκοπος είναι με όλες τους τις δυνάμεις κοντά στον άνθρωπο και τις ανάγκες του», είπε ο κ. Αγοραστός.

Και συμπλήρωσε: «Όπως εύστοχα είχε επισημάνει ο μακαριότατος πριν λίγες ημέρες, στο συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών όπου μας τίμησε με την παρουσία του και μας ενδυνάμωσε με το λόγο του, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησιαστική Διακονία συναντιούνται και το αντικείμενο αυτής της συναντήσεως είναι ο άνθρωπος. Γι' αυτόν τον άνθρωπο συνεργαζόμαστε και μοχθούμε καθημερινά, για τον άνθρωπο που είτε είναι όρθιος, είτε πέφτει, είτε είναι τραυματισμένος, είτε είναι χαρούμενος ή λυπημένος, πρέπει να είμαστε μαζί του, όπως μας προέτρεψε ο μακαριότατος. Γι' αυτόν τον άνθρωπο, για κάθε οικογένεια στη Θεσσαλία, αξίζει να αναλώνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να στεκόμαστε σταθερά και αποτελεσματικά στο πλευρό του».

Σχόλια