default-image

Αλλαγές στην τροπολογία για να υπάρξει ΕΣΡ

Ελλάδα
Αλλαγές στην τροπολογία για να υπάρξει ΕΣΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναινετικούς δρόμους φαίνεται να αναζητά πλέον ο υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς, μετά την οπισθοχώρηση της κυβέρνησης στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών και προχωρά σε αλλαγές της τροπολογίας που αναστέλλει τον προηγούμενο νόμο του ίδιου.

Έτσι προκειμένου να κάμψει τις αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας και να υπάρξει τελικά συγκρότηση του ΕΣΡ στη νέα Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής την άλλη εβδομάδα ο Νίκος Παππάς ετοιμάζει νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία.

Συγκεκριμένα με τη νέα βελτίωση στην τροπολογία ο Νίκος Παππάς θα δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των αρμοδιοτήτων του ΕΣΡ που πλέον μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας θα μεταβιβαστούν από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες η νέα νομοτεχνική βελτίωση θα προβλέπει πως σε περίπτωση προκήρυξης διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες θα πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Επίσης, θα προβλέπεται πως στην ίδια περίπτωση το ΕΣΡ θα πρέπει να έχει σύμφωνη γνώμη και για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα δοθούν.

Η συγκεκριμένη τροπολογία του Νίκου Παππά αναμένεται να αναστέλλει την ισχύ του περιβόητου άρθρου 2Α που προέβλεπε ότι οι αρμοδιότητες του ΕΣΡ μεταβιβάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και τον υπουργό Επικρατείας, τη διάταξη δηλαδή που το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ως αντισυνταγματική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Παππάς για τη συγκεκριμένη τροπολογία ενημέρωσε και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη η τροπολογία έρχεται στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου αναμένεται να είναι σε οξύ κλίμα η συζήτηση.

Ωστόσο, παραμένει ερώτημα ποιά θα είναι η στάση της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ζητούν με επιμονή να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και όχι να ανασταλεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News