default-image

Στοιχεία "φωτιά" από ΙΚΑ: Συντάξεις 150 ευρώ!

Ελλάδα
Στοιχεία "φωτιά" από ΙΚΑ: Συντάξεις 150 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνολικά 60.493 κύριες και 61.654 επικουρικές εκκρεμούν στο ΙΚΑ, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ ΙΚΑ Γ. Κυριακόπουλος, κατά την έναρξη του 24ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, ο κ. Κυριακόπουλος προειδοποίησε ότι τα οικονομικά, οργανωτικά και λειτουργικά προβλήματα που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, θα διογκωθούν από την 1η Ιανουαρίου, με την ενοποίηση στον ΕΦΚΑ.

Κάνοντας λόγο για κάθετη πτώση των απολαβών των συνταξιούχων, υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος προβλέπει αλλαγές στον βασικό, μέχρι σήμερα, υπολογισμό των συντάξεων και φέρνει την εθνική και ανταποδοτική σύνταξη, μειώνοντας το ύψος των μελλοντικών συντάξεων με μόνη προστασία, μεταβατικά, την καταβολή μέρους των απωλειών.

Ακόμη επισήμανε και μια μεγάλη αδικία για όσους υπέβαλαν αίτηση από 1/7/2015 μέχρι 12/5/2016, καθώς δεν υπολογίζεται ούτε το κατώτατο όριο, ούτε η εθνική σύνταξη, οδηγώντας σε απώλειες έως και 53%, ανάλογα με τα χρόνια ασφάλισης.

Τέλος, αναφερόμενος στις νέες συντάξεις χηρείας, όταν δοθούν, σημείωσε ότι θα είναι ακόμη χαμηλότερες, μιας και αντί του κατώτατου ορίου που ήταν 430 ευρώ, το νέο ποσό θα ανέρχεται μόλις στα 150 ευρώ.

Στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων στο ΙΚΑ παραβρέθηκε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, του οποίου μάλιστα η ομιλία διεκόπη από συνέδρους που με πλακάτ και σφυρίχτρες δήλωσαν όχι στην κατάργηση του ΙΚΑ και όχι στον ΕΦΚΑ.

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News