Ελλάδα

Οι πιο επικίνδυνες περιοχές για μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα

O Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

O Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Χουλιάρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε «εγώ θα σας πω τρεις περιοχές, όχι δύο το ελληνικό τόξο από Κεφαλονιά ως Ρόδο, ο Πατραϊκός, ο Κορινθιακός», προσθέτοντας μάλιστα πως είναι περιοχές που γνωρίζουμε ακόμη και από την περίοδο που πηγαίναμε στο σχολείο.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτές οι περιοχές γνωρίζουμε ότι θα πληγούν άμεσα από σεισμό.

Σε ερώτηση για το αν μπορούν οι επιστήμονες να κάνουν πρόβλεψη ο κ. Χουλιάρας είπε πως «χωρίς να ξέρουμε τον χρόνο, έχουμε κάνει τεράστια βήματα στην πρόβλεψη, όμως η πρόβλεψη απαιτεί και τον χρόνο οπότε ο χρόνος είναι το πιο κρίσιμο στοιχείο χωρίς αυτή την παράμετρο δεν μιλάμε για πρόβλεψη αλλά για εκτίμηση».

Επιπλέον, ο Διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας τόνισε πως το σημαντικό είναι τα κτίρια και η θωράκισή τους, λέγοντας ότι στην Ιταλία τα κτίρια «έλιωσαν», ενώ στην Ελλάδα ακόμη και σε παλιά κτίρια σε μεγάλους σεισμούς δεν έχουμε δει ποτέ τέτοιες εικόνες. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Τσελέντης υποστήριξε πως «μέσα σε έξι μήνες ή έναν χρόνο μπορεί να γίνει μεγάλη σεισμική δόνηση στη χώρα μας». Μάλιστα, όπως είπε υπάρχουν στοιχεία για δύο περιοχές της χώρας, για τις οποίες έχει ενημερωθεί η πολιτεία.

Πηγή: alfavita.gr

Σχόλια