default-image

Με τον Τσίπρα ο Λαβρόφ - Προηγήθηκε συνάντηση με τον ΠτΔ

Ελλάδα
Με τον Τσίπρα ο Λαβρόφ - Προηγήθηκε συνάντηση με τον ΠτΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, ενώ προηγήθηκε συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.Τον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας υποδέχθηκαν στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Τσίπρας και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Βαγγέλης Καλπαδάκης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, στη συνάντησή του με τον Παυλόπουλο, ο Ρώσος Υπουργός υποστήριξε ότι  «Πολλές φορές ασκείται σαμποτάζ προς την πολιτική διευθέτηση προς το ψήφισμα του Συμβουλίου της Ασφαλείας γιατί μερικοί υποστηρίζουν τους εξτρεμιστές ο στόχος των οποίων είναι να διώξουν το καθεστώς Άσαντ».

«Αν τα ψηφίσματα υλοποιούνταν τίμια θα είχε σημειωθεί πρόοδος, συμπλήρωσε με νόημα» ο κ. Λαβρόφ.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας τόνισε ότι «Από την αρχή της αραβικής άνοιξης όταν πολλοί υποστήριξαν αυτό το κίνημα εμείς καλέσαμε να μην γίνουν αλλαγές καθεστώτων βίαια αλλά μέσω διαλόγου εθνοτήτων και θρησκειών στην Αίγυπτο, τη Συρία».

Από την πλευρά του ο Προκόπης Παυλόπουλος αφού τόνισε ότι η Ελλάδα στηρίζει τη συνεργασία Ρωσίας, Ηνωμένων Πολιτειών και Ευρωπαϊκής Ένωσης για να τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία.

«Η λύση που η Ελλάδα και Κύπρος προτείνουν είναι μια λύση επιβεβλημένη από το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Είναι αδύνατον να δεχθούμε μειώσεις σε ό,τι αφορά την κυριαρχία, είναι αδύνατον να δεχθούμε τις εγγυήσεις και την παρουσία του στρατού κατοχής» τονισε ο κ. Παυλόπουλος.

«Στηρίζοντας αυτή τη λύση από την πλευρά της Ρωσίας θέλω να είστε βέβαιος ότι στηρίζετε μια λύση που στηρίζει την ίδια την πορεία της ΕΕ στο σύνολό της» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News