Ελλάδα

Ιερώνυμος: Ο Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος

Με σκληρή γλώσσα και βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπουργού Παιδείας μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε το βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Μιλώντας στην πρεμιέρα της εκπομπής «Ιστορίες» του Αλέξη Παπαχελά, ο Αρχιεπίσκοπος χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα. «Δυστυχώς, και ζητώ συγγνώμη γι' αυτή τη φράση, ο κ. Φίλης είναι ένας προβληματικός άνθρωπος. Άλλα λέει το βράδυ, άλλα λέει το πρωί, είναι ασυνεπής. Και το λέω αυτό σαν αρχιεπίσκοπος. Ασυνεπής στις σχέσεις του και στα λόγια του», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος.

Μια δήλωση που μεταδόθηκε από το trailer της εκπομπής και η οποία ανάγκασε τον υπ. Παιδείας, σύμφωνα με το iefimerida.gr, να βγάλει ανακοίνωση όπου αναφέρει ότι «Την 28η Οκτωβρίου άκουσα τον αρχιεπίσκοπο στον Άη Στράτη, να λέει ότι "δεν είναι καιρός για πείσματα και πράγματα που μας έχουν πληγώσει" και ότι "τα προβλήματα πρέπει να λυθούν χωρίς πάθος". Σήμερα, μαθαίνω, ότι σε μια συνέντευξή του, που θα μεταδοθεί το βράδυ, δεν αποφεύγει τον πειρασμό... Δεν σκοπεύω να ακολουθήσω. Δηλώνω υποστηρικτής των όσων είπε στον Άη Στράτη. Άλλωστε, η διαφωνία που έχει προκύψει είναι πολιτική και θεσμική και όχι προσωπική».

Επιπλέον ο Αρχιεπίσκοπος μιλά για τις προσπάθειες διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια