default-image

Νέα Διάσκεψη Προέδρων για το ΕΣΡ προκρίνει το Μαξίμου

Ελλάδα
Νέα Διάσκεψη Προέδρων για το ΕΣΡ προκρίνει το Μαξίμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να μην επισπευσθεί η νομοθετική ρύθμιση για το προσωρινό καθεστώς στο τηλεοπτικό τοπίο, αλλά να συγκληθεί εκ νέου η Διάσκεψη των Προέδρων, την Πέμπτη, αποφάσισε η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να καμφθεί η αδιαλλαξία της ΝΔ και με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία που διαμορφώθηκε στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πηγές της κυβέρνησης, η απόφαση αυτή ελήφθη στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Υπενθυμίζεται πως μετά την απόσυρση της πρότασης για τον Βύρωνα Πολύδωρα, σε ψηφοφορία τέθηκε τελικά πρόταση για πρόεδρο του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, αντιπρόεδρο τον Νίκο Κιάο και μέλος τον Βασίλη Μουλόπουλο.

Η πρόταση αυτή συγκέντρωσε 16 «Ναι», 1 «Όχι», 6 «Παρών» και 1 «Απών».

Συγκεκριμένα ψήφισαν «ναι», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και των ΑΝΕΛ, έξι βουλευτές δήλωσαν «παρών», δηλαδή, οι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΚΕ, ένας βουλευτής δήλωσε «όχι», δηλαδή ο Μάριος Γεωργιάδης της Ένωσης Κεντρώων, και ένας βουλευτής απουσίαζε, ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Ως εκ τούτου σε αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων δεν έγινε δυνατή η κατά το Σύνταγμα απαραίτητη πλειοψηφία των 4/5 των ψήφων (19 από 24) και το ζήτημα παραπέμπεται σε νέα συνεδρίαση.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News