Ελλάδα

Κρέτσος: Η Κυβέρνηση υφίσταται μιντιακή τρομοκρατία

Σκληρές δηλώσεις από το γενικό γραμματέα Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο, ο οποίος δε δίστασε να μιλήσει για εκβιασμό για όσους ενεπλάκησαν στη διαδικασία της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει το νόμο Αντισυνταγματικό.

Ο κ. Κρέτσος, επέμεινε στις καταγγελίες ότι η κυβέρνηση υφίσταται «επί οκτώ μήνες μιντιακή τρομοκρατία» και πρόσθεσε ότι δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

Στρέφοντας όμως τα βέλη του εναντίον των δικαστών, έσπευσε να πει ότι «Και οι δικαστές δεν είναι υπεράνω κριτικής».

Μάλιστα, ο κ. Κρέτσος, υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ - παραβλέποντας, ωστόσο, ότι μετέφερε αρμοδιότητες του Συμβουλίου στον υπουργό, ενώ επιτιθέμενος στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε ότι «μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έριξαν μαύρο».

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης αναφερόμενος στη ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση είπε ότι «μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε.

Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2ος χρόνος».

Ο κ. Κρέτσος σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, αλλά πρόσθεσε «έχουμε ένα μέτρο από το διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο. Αυτό το ποσό είναι ένα μέτρο σύγκρισης».

Πρόσθεσε, δε, ότι πλέον η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως, να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια