default-image

Πέθανε ο π. πρόεδρος Συλλόγου «Ομόνοια» Κ. Λαμπράκης

Ελλάδα
Πέθανε ο π. πρόεδρος Συλλόγου «Ομόνοια» Κ. Λαμπράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» Κωνσταντής Λαμπράκης την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου έχασε την πολύμηνη μάχη με την ασθένεια, βυθίζοντας στο πένθος την σύζυγό του Βαρβάρα, τα παιδιά του Ελένη και Clemens, Σοφία και Bernhart, τα εγγόνια Νικόλαο, Σελήνη, Σεβαστιανό και Νεφέλη, τα αδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Η σορός του το απόγευμα του Σαββάτου από τις 5-9 μ.μ. θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Stamatiades Funeral Home» στην Αστόρια, ενώ η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στην ιδιαίτερή του πατρίδα, στην Γάλιπε Ηρακλείου Κρήτης.

Ο εκλιπών, ήταν μαθητής και φίλος του αείμνηστου ζωγράφου Θεόδωρου Στάμου και συλλέκτης έργων τέχνης. Ηταν ιδρυτής και πρόεδρος του Συλλόγου Εικαστικών Τεχνών «Ελ Γκρέκο» και τον Φεβρουάριο του 2012 είχε παρουσιάσει στην γκαλερί ACA Galleries στο Μανχάταν τα έργα του Στάμου. Η έκθεση «Theodoros Stamos, Evidence of Wonder: A Survey 1940s - 1990s» είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον των ομογενειακών και αμερικανικών Μέσων Ενημέρωσης.

Ο Κωνσταντής Λαμπράκης είχε διατελέσει πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια» και επί σειρά ετών είχε υπηρετήσει στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης με τις ιδιότητες του αντιπροσώπου των συλλόγων του, του μέλους έως και του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας. Ο εκλιπών είχε διατελέσει πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Κρήτη» που έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα της Αμερικής.

Ο Σύλλογος Κρητών «Ομόνοια» στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 είχε διοργανώσει στο Κρητικό Σπίτι στην Αστόρια μια εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντή Λαμπράκη.

Η εκδήλωση, όπως έγραψε ο «Ε.Κ.», είχε πανομογενειακό χαρακτήρα. Παρέστησαν όλες οι πρώην και οι νυν ποδοσφαιρικές ομάδες, οι Σύνδεσμοι Φιλάθλων, ποδοσφαιριστές και προπονητές που υπηρέτησαν την πρωταθλήτρια ομάδα Κρήτη, καθώς επίσης και τις ομάδες του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής και του ΓκρικΑμέρικαν «Ατλας» που είχαν κατακτήσει το εν λόγω Κύπελλο και πολλά άλλα Πρωταθλήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News