default-image

Χρυσό στην 17χρονη ποιήτρια του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου! (video)

Κρήτη
Χρυσό στην 17χρονη ποιήτρια του 3ου ΓΕΛ Ηρακλείου! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη τιμή για το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, αλλά και γενικότερα για τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, αποτελεί η σπουδαία πρωτιά που κατάφερε η μαθήτρια της Γ' τάξης του σχολείου, Ερωφίλη Αλμπάνη.

Η Ερωφίλη κέρδισε το πρώτο βραβείο στον ποιητικό διαγωνισμό για μαθητές που διοργανώθηκε από τη Βρετανική Πρεσβεία με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το ποίημα που ξεχώρισε ανάμεσα σε συνολικά 500 συμμετοχές, ονομάζεται «Το τραγούδι τ' ουρανού».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΑΡΩΣΕ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΙΗΜΑ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η νεαρή ποιήτρια βρέθηκε την Παρασκευή (28/10) στο πλατό της εκπομπής «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ» της ΚΡΗΤΗ TV και συνομίλησε με το Μάνο Δασκαλάκη και τη Νικολέτα Σφακιανάκη για την επιτυχία της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ερωφίλη θα βραβευτεί σε ειδική τελετή που θα γίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, στις 3.30 το μεσημέρι.

Η Ερωφίλη θα διαβάσει κατά την βράβευση το ποίημά της και μετά η ίδια και οι συνοδοί της θα συμμετέχουν στην δεξίωση που διοργανώνει ο πρέσβης στην Βρετανική Κατοικία. Τέλος το ποίημά της θα δημοσιευθεί σε μελλοντικό τεύχος του περιοδικού Ποιητική.

Δείτε το video από την εκπομπή ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ της ΚΡΗΤΗ TV:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News