default-image

Χίος: Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων

Ελλάδα
Χίος: Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και προσφύγων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδια με συμπλοκές ανάμεσα σε μετανάστες και πρόσφυγες και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο. Τα επεισόδια ξέσπασαν με αφορμή διαμαρτυρία γυναικών έξω από τους οικίσκους του Ευρωπαϊκού γραφείου υποστήριξης Ασύλου - European Asylum Support Office.

Και για μια ακόμα φορά είχαν σαν αφορμή την καθυστέρηση της διαδικασίας ασύλου, που έχει σαν αποτέλεσμα τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου λειτουργούν καταυλισμοί φιλοξενίας.

Από τους χώρους της ΒΙΑΛ απομακρύνθηκαν ήδη οι εργαζόμενοι και επιχειρούν στελέχη των ΜΑΤ αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στελέχη πάντως της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου εκτιμούν, ότι η εξέγερση στη Χίο είναι μικρότερης κλίμακας από αυτήν στη Μόρια της Λέσβου πριν τρεις μέρες.

Στο hot spot της Μόριας σήμερα, για μια ακόμα φορά, μπήκαν και «επιχείρησαν» προληπτικά άνδρες διμοιρίας των ΜΑΤ. Τέτοιες «προληπτικές» επιχειρήσεις γίνονται συνεχώς σε όλα τα hot spot και τους άλλους καταυλισμούς, όπου σταθμεύουν μεγάλες δυνάμεις της Αστυνομίας. Κι αυτό, γιατί θεωρείται από στελέχη των διωκτικών αρχών, ότι οι συνεχείς εξεγέρσεις των τελευταίων ημερών, όλες με αίτημα τη γρήγορη ολοκλήρωση διαδικασιών ασύλου, «μπορεί να λειτουργούν ως ντόμινο, με πιθανότητα πολύ δυσάρεστων προοπτικών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News