default-image

Tην Τετάρτη «πιθανότατα» η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Ελλάδα
Tην Τετάρτη «πιθανότατα» η απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θα είναι η αυριανή Τετάρτη η ημέρα που θα δοθεί τέλος στο πολιτικοδικαστικό θρίλερ των τηλεοπτικών αδειών;

Η πέμπτη -και ίσως τελευταία;- συνεδρίαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά και αναμένεται να αποτελεί η θρυαλλίδα πολιτικών και μιντιακών εξελίξεων, ανεξαρτήτως της απόφασης.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση η τέταρτη διάσκεψη του ΣτΕ, η οποία άρχισε στις 17:30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 21:30. Τα μέλη της Ολομέλειας, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προχώρησαν σε ψηφοφορία ως προς τα συνταγματικά και νομικά θέματα.

Ο εισηγητής της υπόθεσης Γιώργος Παπαγεωργίου ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του υπέρ της συνταγματικότητα του νόμου, ενώ στη συνέχεια οι ανώτατοι δικαστικοί τοποθετήθηκαν, με άλλου να είναι υπέρ και άλλους κατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν φάνηκε να διαμορφώνεται αν υπάρχει πλειοψηφία υπέρ της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά. Αρμόδια πηγή που ρωτήθηκε αν θα υπάρξει απόφαση την Τετάρτη, απάντησε:  «Πιθανότατα».

Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα του αριθμού των τεσσάρων αδειών, το οποίο ενδέχεται να εξεταστεί και σε συνάρτηση με το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News