Ελλάδα

Νότης Μαριάς: Επίσκεψη τιμής και μνήμης στο Άουσβιτς

Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται δήλωσε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής.

Επίσκεψη τιμής και μνήμης στους χώρους μαρτυρίου των πρώην ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης του Άουσβιτς και του Μπιρκενάου στην Πολωνία, πραγματοποίησε την Πέμπτη 20/10/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς, συμμετέχοντας ως μέλος της αντιπροσωπείας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών που ανέλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Άουσβιτς ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Αποτίουμε φόρο τιμής στα εκατομμύρια συνανθρώπων μας τα οποία μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν εδώ στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Αποτίουμε φόρο τιμής στους χιλιάδες Έλληνες πατριώτες που εδώ οδηγήθηκαν με τη βία και εκτελέστηκαν και δολοφονήθηκαν απ' τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.

»Από εδώ από το Άουσβιτς διατρανώνουμε για άλλη μια φορά: Ο αγώνας για τις γερμανικές αποζημιώσεις συνεχίζεται. Θα είναι πιο δυνατός, θα είναι πιο μαζικός μέχρις ότου τελικά δικαιωθούν όλοι οι Έλληνες πατριώτες οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στην Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες πατριώτες που μαρτύρησαν και δολοφονήθηκαν εδώ στο Άουσβιτς, στους θαλάμους αερίων, στα κρεματόρια».

Σχόλια