default-image

Αισιόδοξοι οι παραπληγικοί μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό

Ελλάδα
Αισιόδοξοι οι παραπληγικοί μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών.

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον πρωθυπουργό», δήλωσε, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αθανάσιος Βίγλας, και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός άκουσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος μας και δεσμεύτηκε για την επίλυση κάποιων αιτημάτων μας, όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ, όπως μας είπε, κάποια άλλα θα επιλυθούν όταν αλλάξει η οικονομική κατάσταση στη χώρα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε την κατάργηση της μείωσης σε ποσοστό 6% στο επίδομα παραπληγίας, μεγαλύτερη απαλλαγή στον ΕΝΦΙΑ για το 2017, ενώ αντιμετωπίζει θετικά το αίτημα για παροχή του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, αντί από 80% και άνω, που ισχύει σήμερα.

Σχετικά με άλλα θέματα, όπως εκείνα που αφορούν την εκπαίδευση, την εργασία, την προσβασιμότητα, την αποκατάσταση, καθώς και το θέμα των μειώσεων των επικουρικών συντάξεων, ο κ. Βίγλας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός ήταν θετικός, όμως, σημείωσε ότι η συγκυρία είναι τέτοια που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ταυτόχρονα όλα τα θέματα.

Η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών με τον κ. Τσίπρα είχε ορισθεί με πρωτοβουλία της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News