default-image

Τσίπρας: Ο Σόιμπλε θέλει να «τιμωρήσει» την Ελλάδα

Ελλάδα
Τσίπρας: Ο Σόιμπλε θέλει να «τιμωρήσει» την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε το τελευταίο προπύργιο σταθερότητας ανάμεσα στις πολλαπλές κρίσεις της περιοχής, και είναι καιρός να τηρήσουν οι πιστωτές και η Γερμανία τις υποσχέσεις τους για το χρέος, ώστε να δοθεί ένα θετικό σινιάλο στις αγορές και στους επενδυτές», δήλωσε σήμερα το πρωί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική συνέντευξη στο France 24.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση του Βερολίνου, λέγοντας: «Ο Σόιμπλε θέλει να τιμωρήσει την Ελλάδα, βγάζοντάς την από την ζώνη του ευρώ», ενώ στη διάρκεια της συνέντευξης, όπως αυτή αποδόθηκε στα γαλλικά από το κανάλι, ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για μείωση της δημοτικότητας της κυβέρνησής του, απάντησε πως εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι «το αποτέλεσμα στις κάλπες το 2019».

O Έλληνας πρωθυπουργός κάνει ιδιαίτερη μνεία στην επικίνδυνη τακτική του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος Caroline de Camaret «στρίμωξε» τον Αλέξη Τσίπρα από την πρώτη ερώτηση που του έκανε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το κόμμα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, το οποίο όταν ήταν αντιπολίτευση είχε επικρίνει δριμύτατα την λιτότητα, τώρα «κόβει» τις συντάξεις και λαμβάνει μέτρα που έχουν προκαλέσει κοινωνική αναταραχή στη χώρα.

«Η λύση στα προβλήματά μας δεν είναι η λιτότητα», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Εμείς ζητάμε από τους πιστωτές μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους».

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News