Ελλάδα

Πότε γίνεται ανασχηματισμός και ποιο το νέο υπουργείο;

Δομικό ανασχηματισμό προανήγγειλε η Όλγα Γεροβασίλη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε για δομικό ανασχηματισμό «με τη συμμετοχή και εξωκοινοβουλευτικών», ενώ πρόκειται να συσταθεί αυτόνομο υπουργείο για τη Μεταναστευτική Πολιτική.

«Στόχος μας είναι μια ευέλικτη, γρήγορη διακυβέρνηση της χώρας. Δεν είναι θέμα προσώπων. Έχουμε μπροστά μας ένα πιο σοβαρό θέμα, το προσφυγικό, ως προτεραιότητα της ατζέντας μιας κυβέρνησης. Θα δοθεί βάρος στο υπουργείο Μετανάστευσης».

Χρονικά σύμφωνα με το in.gr τον προσδιόρισε μετά τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, σύμφωνα με το «Έθνος» ο ανασχηματισμός είναι θέμα 24ώρων και θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για τη σύνθεση της νέας Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή (10:00) με στόχο να επιταχύνει τις εξελίξεις και -παρά τις αρνήσεις κορυφαίων υπουργών- να ανακοινώσει την πρότασή του αφενός για την επανεκλογή στη θέση του γραμματέα του Πάνου Ρήγα και αφετέρου για την ανάδειξη 23μελούς Πολιτικής Γραμματείας (25μελούς μαζί με τον πρόεδρο και τον γραμματέα).

«Είναι θεμιτός και αναγκαίος» σημείωνε κυβερνητικό στέλεχος, εκτιμώντας δε ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πιθανότερο πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Σχόλια