Ελλάδα

Με επιτυχία η άσκηση Έρευνας - Διάσωσης της ΠΑ "Αετός 2016"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση έρευνας και διάσωσης ?Αετός 2016? που διεξήγαγε η πολεμική Αεροπορία σε περιοχή νότια του Καστελόριζου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας - Διάσωσης Λάρνακας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο της άσκησης περιελάμβανε την εικονική εγκατάλειψη ιπταμένου από μαχητικό αεροσκάφος σε απομακρυσμένη θαλάσσια περιοχή, την άμεση ενεργοποίηση του συστήματος έρευνας και διάσωσης μέσω του συστήματος αεροπορικού ελέγχου, την ρίψη διασωστικών μέσων από εναέρια μέσα για την επιβίωση του ναυαγού και την περισυλλογή και μεταφορά του σε νοσοκομείο με ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης.

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο αεροσκάφη F-16 Block 52+, ένα ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης μοίρας επιχειρήσεων έρευνας διάσωσης, πλωτά μέσα του πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πλωτά και δυνάμεις της 95ης Ανώτατης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, καθώς και ένα ελικόπτερο AW-139 της 460ης Μοίρας Έρευνας - Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς.

Σκοπός της άσκησης ήταν η προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων κέντρων συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Ελλάδας και Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφίες: proelasi.org)

Σχόλια