Ελλάδα

Σε ισχύ από 1ης Νοέμβρη το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο

Από 1ης Νοέμβρη τίθεται σε ισχύ το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο και θα παραμείνει έως 30 Απριλίου.

Από 1ης Νοέμβρη τίθεται σε ισχύ το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο  και θα παραμείνει έως 30 Απριλίου.

Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου στις ώρες χρέωσης "Ημέρας" και με μειωμένη τιμή "Νύχτας" στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Ωράριο


Ισχύει από 02:00 - 08:00 και 15:00 - 17:00, για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο.

Συνεχές ωράριο


Όλο το έτος: 23:00 έως 07:00 για οικιακούς πελάτες που έχουν μειωμένο νυχτερινό τιμολόγιο πριν το έτος 1988 (εάν στο μεταξύ δεν ζήτησαν την αλλαγή του) ή διαμένουν σε ορισμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας όπου δεν υπάρχει κατάλληλη τεχνική υποδομή του ΔΕΔΔΗΕ, (Δίκτυο Διανομής) δηλαδή, μη ύπαρξη συστήματος ΤΑΣ (Τηλεχειρισμός Ακουστικής Συχνότητας). Ενημερωθείτε από τα κατά τόπους καταστήματα για τις περιοχές που λειτουργεί το σύστημα ΤΑΣ).

Για να ελέγξει κανείς το ωράριο του Οικιακού Νυχτερινού Τιμολογίου που ισχύει στο ακίνητό του, μπορεί  να ελέγξει το μετρητή της παροχής του.

 Συγκεκριμένα, μπορεί να παρατηρήσει εάν από τις ώρες 15:00 έως 17:00 (από 1η Νοεμβρίου έως την 30η Απριλίου) ο μετρητής καταγράφει τις καταναλώσεις στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Μ (Μειωμένο τιμολόγιο) ή στον καταχωρητή (Κοντέρ) με την ένδειξη Κ (Κανονικό τιμολόγιο).

Σχόλια