Ελλάδα

ΕΚΑΒίτες διαμαρτύρονται με ασθενοφόρα έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα, έξω από τη Βουλή, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έχουν σταθμεύσει πολλά ασθενοφόρα.

Δεκάδες εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και ασθενοφόρα βρίσκονται έξω από την Βουλή διαμαρτυρόμενοι για την τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Υγείας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με την οποία, όπως εκτιμούν, ανοίγουν οι πόρτες για την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

Η αιφνιδιαστική απόφαση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, αιτιολογείται με ανακοίνωσή τους στην οποία τονίζουν ότι η κυβέρνηση που σήμερα«νοικιάζει ασθενοφόρα και αεροπλάνα αύριο θα νοικιάζει εργαζομένους».

Το επίμαχο σημείο της τροπολογίας που έβγαλε στο δρόμο τους εργαζομένους του ΕΚΑΒ, αναφέρει, όπως υποστηρίζουν, ότι δίδεται η δυνατότητα στο ΕΚΑΒ να κάνει συμβάσεις με αεροπορικές ή άλλες εταιρείες, κάτι το οποίο ενδεχομένως να αφορά και πλωτά μέσα μεταφορών, για μίσθωσή τους ύστερα από έγκριση του υπουργείου Υγείας με την προϋπόθεση ότι τα μέσα του ΕΚΑΒ δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Οι δεκάδες εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό έξω από τη Βουλή και μπροστά στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ζήτησαν συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των πολιτικών κομμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 08:00 έως 14:00 οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε στάση εργασίας μετά από απόφαση που πάρθηκε στη γενική τους συνέλευση. Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα παραμείνουν έξω από τη Βουλή έως ότου αποσυρθεί η τροπολογία για να υπερασπίσουν τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΚΑΒ.

Σχόλια