Ελλάδα

Σάρωσε με ένα ποίημα η μαθήτρια του 3ου Λυκείου Ηρακλείου

"Το τραγούδι τ' ουρανού", ποίημα της μαθήτριας της Γ' Τάξης 3ου Λυκείου Ηρακλείου του Ερωφίλης Αλμπάνη, ένα από τα πεντακόσια που συμμετείχαν και αξιολογήθηκαν ανώνυμα από τετραμελή επιτροπή, ήταν εκείνο που κέρδισε το πρώτο βραβείο στον ποιητικό διαγωνισμό για μαθητές που διοργάνωσε η Βρετανική Πρεσβεία με αφορμή την επέτειο των εκατό χρόνων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με επιστολή του Βρετανού πρέσβη κ. John Kittmer στην νικήτρια, το επίπεδο των συμμετοχών ήταν πολύ υψηλό και η τελική απόφαση καθόλου εύκολη, γεγονός που καθιστά την βράβευσή της  ιδιαίτερα σημαντική.

Η Ερωφίλη κέρδισε και ένα αξιοσημείωτο χρηματικό έπαθλο, το οποίο αθλοθέτησε το Ίδρυμα Λάτση. Η τελετή βράβευσης θα γίνει στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Θεοχαράκη την Παρασκευή 11/11/2016, στις 15.30. Η ημέρα αυτή ονομάζεται Ημέρα Εκεχειρίας και είναι η επέτειος λήξης του Α΄παγκοσμίου πολέμου και η μέρα μνήμης των 20 εκατομμυρίων νεκρών που χάθηκαν στην βαρβαρότητα του πολέμου.

Η Ερωφίλη θα διαβάσει κατά την βράβευση το ποίημά της και μετά η ίδια και οι συνοδοί της θα συμμετέχουν στην δεξίωση που διοργανώνει ο πρέσβης στην Βρετανική Κατοικία. Τέλος το ποίημά της θα δημοσιευθεί σε μελλοντικό τεύχος του περιοδικού Ποιητική.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών του 3ου ΓΕΛ συγχαίρουν ολόψυχα την Ερωφίλη Αλμπάνη για την επιτυχία της και ευχαριστούν  τις φιλολόγους του σχολείου για την αποτελεσματική ενθάρρυνση της προσπάθειάς της.

Σχόλια