default-image

Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρνάμε στα παλιά κανάλια

Ελλάδα
Αν ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός γυρνάμε στα παλιά κανάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανήθικο χαρακτήρισε το γεγονός να βλέπουν το φως της δημοσιότητας προσωπικές στιγμές δικαστικών ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο οποίος ωστόσο παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι οι δικαστές του ΣτΕ δέχονται πιέσεις.

Ο κ. Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «είναι ανήθικο αυτή τη στιγμή τις όποιες εξελίξεις να τις συνδέουν κάποιοι με τις προσωπικές στιγμές του οποιοδήποτε. Δεν αφορά κανέναν αυτό και ουδείς πρέπει να το ακουμπά».

Και στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Δέχονται πιέσεις οι δικαστές από συμφέροντα; Υπάρχει πολιτικός βραχίωνας αυτών των συμφερόντων; Είναι προφανές ότι υπάρχουν συμφέροντα.

Δεν κάνω καμία αποκάλυψη. Υπάρχουν δελτία ειδήσεων τα οποία δεν ασχολούνται με την ενημέρωση αλλά με την προάσπιση των συμφερόντων όσων δεν έλαβαν άδεια.

Ο κ. Παππάς εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε ότι εμφανίζεται ως ουραγός συμφερόντων».

«Διαταράσσεται μια ισορροπία και ένα σύμπλεγμα συμφερόντων. Αυτό το πράγμα σπάει και άλλαξε το παράδειγμα σχέσεων πολιτικής και οικονομικών συμφερόντων από το γεγονός ότι υποχρεώθηκαν να πληρώσουν.

Ο κάθε Έλληνας πολίτης έχει διαπιστώσει ποιος λειτουργεί με μεθόδους παρακράτους. Υπάρχει ένα τηλεοπτικό παρακράτος. Όσοι νομίζουν ότι εμείς θα υποχωρήσουμε κάνουν λάθος. Οι πολίτες, ακόμη κι αυτοί που διαφωνούν με άλλες πτυχές της πολιτικής μας, βλέπουν ότι σε αυτό το ζήτημα οι κυβέρνηση δεν χαρίζεται σε κανέναν.

Η θεσμική εκτροπή είναι ότι η αντιπολίτευση για να πετύχει τη πτώση της κυβέρνησης γίνεται ουρά συγκεκριμένων συμφερόντων».

Για την τροπολογία για το «μαύρο» στα κανάλια είπε ότι θα τοποθετηθεί όταν εξαντληθούν όλες οι προσπάθειες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ. Ωστόσο αν αυτό δεν κατέστη δυνατόν είπε ότι «τα κράτη και οι κυβερνήσεις δεν μπορεί να λειτουργούν εν κενό». 

Για τη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ είπε ότι η ΝΔ προδικάζει το αποτέλεσμα εδώ και καιρό και δεν έχει επιβεβαιωθεί από τις προηγούμενες αποφάσεις. Δεν υπάρχει κάτι καινούργιο στη στρατηγική της.

Αν το ΣτΕ κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τα κανάλια και αν αυτό θα προκαλέσει ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις είπε πως τα συμφέροντα επιθυμούν να πυροδοτήσουν πολιτικές εξελίξεις. «Είναι ηλίου φαεινότερο και το προδικάζουν και κάποιες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ. «Αν έχουμε μία τέτοια εξέλιξη είπε ο κ. Παππας, «γυρίζουμε σε ένα καθεστώς που είναι αντισυνταγματικό. Η ΝΔ καλεί τους δικαστές να βγάλουν λεφτά από το δημόσιο ταμείο και να επιστρέψουν στους καναλάρχες».

Για τις θεματικές άδειες είπε ότι θα δοθούν σύντομα και ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να συγκροτηθεί το ΕΣΡ για να αναλάβει τον σχετικό διαγωνισμό.

Τέλος χαρακτήρισε «ζήτημα πολιτικής βούλησης» τη μάχη κατά της διαπλοκής και κάλεσε τη ΝΔ να εξηγήσει γιατί δεν έκανε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδεις. «Ποιος τους πίεσε να μη το κάνουν;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά      

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News