default-image

Λήξη συναγερμού στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

Ελλάδα
Λήξη συναγερμού στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μια επιστολή συμπαράστασης και ένα αντίγραφο της Καινής Διαθήκης σήμαναν συναγερμό στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία όταν ο ύποπτος φάκελος εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιο της Γεωργίας Τσατάνη, η οποία βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο στόχαστρο τρομοκρατικής επίθεσης.

Ο φάκελος που εντοπίστηκε το μεσημέρι στο γραμματοκιβώτιο του διαμερίσματος της κυρίας Τσατάνη επί της οδού Ιπποκράτους θεωρήθηκε ύποπτος, αφού ήταν εμφανές πως περιείχε ένα βιβλίο, κινητοποιώντας τους πυροτεχνουργούς του ΤΕΕΜ, υπό τον κίνδυνο να έκρυβε νέο εκρηκτικό μηχανισμό καθώς ανάλογα δέματα έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.  

Όπως αποδείχτηκε όμως ο αποστολέας του φακέλου - κρητικής καταγωγής σύμφωνα με πληροφορίες - είχε στόχο να συμπαρασταθεί στην Εισαγγελική λειτουργό την οποία μέσω της επιστολής που βρέθηκε επαινεί για το έργο της.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΥΠΟΠΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΣΑΤΑΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αποστολέας που αναγράφει το όνομα και τη διεύθυνση του είχε γνωρίσει στο παρελθόν την Εισαγγελική λειτουργό στην οποία αναφέρεται με θερμά λόγια χαρακτηρίζοντας την άριστη και ακριβοδίκαιη ενώ εύχεται μεταξύ άλλων «Καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο σου».

Η κ. Τσατάνη, μετά την έκρηξη μεγάλης ισχύος στο διαμέρισμα της είχε επιστρέψει στην Κρήτη και βρισκόταν μαζί με το σύζυγο της Αντώνη Γρηγοράκη και την οικογένεια της στο Ηράκλειο μέχρι το βράδυ της Δευτέρας καθώς το πρωί της Τρίτης επέστρεψε στα καθήκοντα της και αργά το μεσημέρι ενημερώθηκε από στελέχη της Αντιτρομοκρατικής για το περιστατικό που βρισκόταν σε εξέλιξη στο σπίτι της στην οδό Ιπποκράτους  στα Εξάρχεια.

Η ίδια και η οικογένεια της φαίνεται ότι ενημερώθηκαν από δημοσιεύματα και για την στόχευση της έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που εξετάζει τα ευρήματα από την έκρηξη και φαίνεται να ανασύρει από το συρτάρια το σενάριο της εμπλοκής κρητικού ποινικού στην κατασκευή του μηχανισμού

Ο περιβόητος "μάγειρας" της "Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς", ο  άνθρωπος που φέρεται ειδικός στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, και στην παρασκευή "οικιακών" εκρηκτικών υλών, πιθανολογείται πως προέρχεται από την Κρήτη. Προέρχεται από τον ποινικό χώρο και κατά πάσα πιθανότητα μετακόμισε στην Αθήνα με εντολή μέσα από τις φυλακές, προκειμένου να βοηθήσει στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" και τελικά... ξέμεινε στην Αθήνα"

Οι Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής φέρονται να  "συνάντησαν" για πρώτη φορά το βομβιστή - σκιά κατά την  εξάρθρωση, των  "Πυρήνων", που είχαν αναπτύξει συνεργασία με το Χριστόδουλο Ξηρό, στην επιχείρηση "Γοργοπόταμος" η οποία στόχευε στην ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού και την μαζική απόδραση μελών της "Συνωμοσίας" αλλά και ποινικών.

Ο άνθρωπος πίσω από το προσωνύμιο «μάγειρας», που του αποδόθηκε εξ αιτίας της ικανότητας του να παρασκευάζει το "οικιακό" εκρηκτικό που θα χρησιμοποιούσε η ομάδα για τη ανατίναξη του μαντρότοιχου των φυλακών, φαίνεται να έχει καταγωγή και τόπο διαμονής την Κρήτη.

Για το λόγο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες κλιμάκιο τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, είχε βρεθεί στην Κρήτη αναζητώντας τα ίχνη του τα οποία όμως έχουν χαθεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News