default-image

Κρήτη: Τι είπε ο Θ.Δρίτσας για την ιδιωτικοποίηση λιμανιών

Κρήτη
Κρήτη: Τι είπε ο Θ.Δρίτσας για την ιδιωτικοποίηση λιμανιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση αλλαγή πλεύσης στην ελληνική ακτοπλοΐα και στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό της λιμενικής ανάπτυξης στη χώρα ήταν τα νέα δεδομένα που ακούστηκαν δια στόματος του Υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα από την Κρήτη. Όπως είπε ο υπουργός θα υπάρξει μάλιστα το αμέσως προσεχές διάστημα ένας ευρύτατος διάλογος με φόντο την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής ακτοπλοίας.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν τείνει στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας, επεσήμανε ο Υπουργός, ενώ τόνισε αναφορικά με το θέμα, πως  δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των λιμανιών της Σούδας ή του Ηρακλείου.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στο πλαίσιο ημερίδας για τη ναυτιλία που φιλοξενήθηκε στο συνεδριακό κέντρο της (ΑΝΕΚ) Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρείας Κρήτης -αφού χαρακτήρισε την εκδήλωση ως «ημερίδα ανίχνευσης του πεδίου πριν αρχίσει ο διάλογος»- επισήμανε ότι σε αυτόν θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιρειών, η τοπική αυτοδιοίκηση, εκπρόσωποι των νησιωτικών περιοχών και όλοι όσοι εμπλέκονται σε θέματα που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Τέλος, ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε στις Ανώτατες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού με συνταξιούχους που διδάσκουν σε αυτές και με βάση τον νόμο δεν μπορούν να λαμβάνουν όλη τους τη σύνταξη, είπε ότι το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες και δεν θα υπάρχουν κενά εκπαιδευτικών στις συγκεκριμένες σχολές.

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News