default-image

Μυστήριο με αντικείμενο που ανήκε στο μικρό Μπεν

Ελλάδα
Μυστήριο με αντικείμενο που ανήκε στο μικρό Μπεν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σταμάτησαν οι έρευνες για το μικρό Μπεν στην Κω. Αντικείμενο που ανήκε στο αγόρι που αγνοείται από το 1991 βρήκαν οι Βρετανοί αστυνομικοί που ψάχνουν στην Κω, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιοι σε συνέντευξη Τύπου για το τέλος των ερευνών τους που διήρκεσαν 21 μέρες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς «Ένα αντικείμενο που βρέθηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για την έρευνα. Το αντικείμενο, το οποίο έχω δείξει προσωπικά στην οικογένεια του Μπεν, βρέθηκε στο δεύτερο χωράφι πολύ κοντά σε ένα αντικείμενο που χρονολογείται από το 1991. Είναι προσωπική μας εκτίμηση ότι το αντικείμενο βρισκόταν στην κατοχή του Μπεν κατά τον χρόνο της εξαφάνισής του. Η ανάκτηση του αντικειμένου στο σημείο που βρέθηκε ενισχύει την εκτίμησή μου ότι κάποια μπάζα απομακρύνθηκαν από το αγροτόσπιτο λίγο μετά την εξαφάνισή του Μπεν'», πρόσθεσε ο Τζον Κάζινς και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθούν οι έρευνες στην Κω. Η αστυνομία δεν θέλησε να αποκαλύψει τι είναι το αντικείμενο.

Η εκδοχή των Βρετανών

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί είναι σύμφωνα με το protothema.gr πως ο Μπεν καταπλακώθηκε και σκοτώθηκε από εκσκαφέα τον οποίο χειριζόταν ο Κωνσταντίνος Μπάρκας (Ντίνος), που πέθανε πέρυσι. Οι Βρετανοί αστυνομικοί πιστεύουν πως το άψυχο κορμάκι του Μπεν μεταφέρθηκε από το χωράφι στην περιοχή Ηρακλής, σε άλλη περιοχή. Αλλά μετά από εβδομάδες ερευνών και στα δυο σημεία, τίποτα δεν βρέθηκε.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΛΥΓΙΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΠΕΝ

Απογοητευμένη η μητέρα του αγοριού, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, λέει ότι πιστεύει ότι ο γιος της είναι εκεί θαμμένος, αλλά δεν μπορούν οι αστυνομικοί να τον βρουν, καθώς όπως λέει, δεν γίνεται να σκάψουν σε κήπους και σπίτι των ανθρώπων που έχουν χτίσει εκεί όλα αυτά τα χρόνια.

«Θα οργώσω» όλο το νησί για να βρω τον Μπεν, δηλώνει. «Δεν μπορώ να πω αντίο μέχρι να μάθω πού είναι», λέει η 43χρονη μητέρα. Και για ακόμη μια φορά απηύθυνε έκκληση σε όποιον ξέρει κάτι, να το πει.

«Ξέρουν ότι έχει πεθάνει αλλά δεν μπορούν να τον βρουν», είπε μιλώντας στην Mirror αφού ευχαρίστησε τα μέλη της αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ που πέρασαν τις προηγούμενες μέρες στην Κω αναζητώντας τον χαμένο της γιο. «Η αστυνομία είπε πως είναι ώρα να σταματήσουμε την έρευνα των τελευταίων 25 ετών. Έχουν δίκιο, αλλά δεν μπορώ να πω αντίο όταν ξέρω πως βρίσκεται κάπου στο νησί. Νιώθω ράκος. Δεν γίνεται να νιώσω χειρότερα απ' ό,τι τώρα. Δεν έφυγε από την Κω, δεν τον πήρε κανείς, άρα είναι κάπου εδώ. Πιστεύουν πως είναι εδώ αλλά δεν μπορούν να ψάξουν τα χωράφια του καθενός ή τα σπίτια που χτίστηκαν τα τελευταία χρόνια. Θέλω να "σκίσω" το νησί για να τον βρω. Κάποιος ξέρει που είναι. Για όνομα του Θεού, βοηθήστε με να τον βρω. Ξέρουμε πως είναι νεκρός αλλά πρέπει να τον βρούμε. Δεν είναι εκεί που τον άφησα. Κάποιος ξέρει που είναι. Κάποιος άλλος τον έβαλε εκεί και δεν μπορώ να του πω αντίο μέχρι να μάθω ακριβώς που είναι. Σας παρακαλώ, αφήστε με να πω αντίο στον γιο μου. Δεν μπορώ να τον αφήσω εκεί, στο νησί. Πρέπει να τον βρω. Να τον πάρω κάπου όπου θα βρει γαλήνη, όπου θα βρω κι εγώ γαλήνη, όπου θα μπορώ να πενθήσω», είπε με δάκρυα στα μάτια η Κέρι Νίνταμ.

Αναλύσεις στην Μ.Βρετανία

«Εγώ και η ομάδα μου γνωρίζουμε, ότι ένας εκσκαφέας χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό της περιοχής στις 24 Ιουλίου 1991, πίσω από το αγροτόσπιτο το οποίο ανακαίνιζε η οικογένεια Νίνταμ. Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο Μπεν Νίνταμ έχασε τη ζωή του εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκλήθηκε κοντά στο αγροτόσπιτο όπου εθεάθη τελευταία φορά να παίζει» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς.

«Τα γεγονότα που προηγήθηκαν αλλά και ακολούθησαν του περιστατικού έχουν διερευνηθεί ενδελεχώς από την ομάδα εμπειρογνωμόνων μου. Το γεγονός ότι δεν έχουμε ένα ακριβές πόρισμα στη διάρκεια της επίσκεψής μας στην Κω δεν αποκλείει τα γεγονότα που γνωρίζουμε ότι είναι αληθή» συνέχισε.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών εβδομάδων πολλά αντικείμενα ανευρέθηκαν και στις δύο περιοχές. Κάποια από αυτά τα αντικείμενα θα σταλούν στην Αγγλία για περαιτέρω ανάλυση αλλά οφείλω να τονίσω ότι αυτή τη στιγμή τα περισσότερα είναι μικρής σημασίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των ερευνών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News