Ελλάδα

Η ΓΣΕΒΕΕ τίμησε τους πρώην προέδρους της

Τους τρεις πρώην προέδρους της, εν ζωή, Διονύση Κορφιάτη, Γιώργο Κανελλόπουλο και Δημήτρη Ασημακόπουλο, τίμησε η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος στη γενική της συνέλευση, καθώς και τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα για τη συμβολή του στην ίδρυση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ).

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ Η ΔΑΚΜΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΓΕΣΕΒΕΕ

Απονέμοντας τιμητική διάκριση στον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Σιούφα, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ θεωρεί τιμή και υποχρέωσή της να βραβεύσει τον Δημήτρη Σιούφα για δύο λόγους. Πρώτον, διότι επί υπουργίας του το 2005, θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά με σαφή και δεσμευτικό τρόπο ο συνδικαλιστικός πόρος ο οποίος αν και είχε νομοθετηθεί νωρίτερα άφηνε παραθυράκια για τη μη απόδοσή του και δεύτερον διότι συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Σιούφας ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και υπογράμμισε ότι πάντα έτρεφε μεγάλη εκτίμηση για τη συνεισφορά των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρώτος στον οποίο απονεμήθηκε το χρυσό μετάλλιο της ΓΣΕΒΕΕ ήταν ο κ. Κορφιάτης ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Συνομοσπονδίας από το 1988 μέχρι το 1997 ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή και πρόσθεσε ότι «οι ζευγάτες φεύγουν αλλά η σπορά μένει»

Ο δεύτερος εκ των βραβευθέντων Γιώργος Κανελλόπουλος διετέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από το 1997 έως το 2000. Ο κ. Κανελλόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ και πρότεινε το 2019, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της συνομοσπονδίας, να εκδοθεί το ιστορικό λεύκωμα και να φτάσει το μήνυμα της συνεισφοράς της ΓΣΕΒΕΕ στον αγώνα για την υπεράσπιση των αιτημάτων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο.

«Έχω διδαχθεί πάρα πολλά από τον Δημήτρη Ασημακόπουλο. Δίπλα του έμαθα σαν μαθητής της πρώτης δημοτικού τι πάει να πει συνδικαλιστικός αγώνας, συνδικαλιστικό κίνημα και δημοκρατικό ήθος» είπε ο κ. Καββαθάς κατά την απομονομή του χρυσού μεταλλίου στον Δημήτρη Ασημακόπουλο που διετέλεσε πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από το 2003 έως το 2013.

Ο κ. Ασημακόπουλος ευχαρίστησε με τη σειρά του και προέτρεψε να ενισχυθεί με την παρουσία νέων στελεχών το συνδικαλιστικό κίνημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια