default-image

Στο φως τα νέα προβλήματα με τον ενιαίο τύπο σχολείο

Ελλάδα
Στο φως τα νέα προβλήματα με τον ενιαίο τύπο σχολείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέρα με την ημέρα έρχονται στο φως τα προβλήματα που σχετίζονται με τον περιβόητο ενιαίο τύπο σχολείου που ο υπουργός Νίκος Φίλης στήριξε περιγράφοντας τον ως την ιδανική λύση για όλα τα Ελληνόπουλα ανεξάρτητα σε ποια περιοχή ζουν και ανεξάρτητα το οικονομικό υπόβαθρο των οικογενειών τους.

Ένα τύπος σχολείου όμως που λίγο πριν συμπληρωθούν δύο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, ακόμη δεν έχει ουσιαστικά εφαρμοστεί, αφού λόγω κενών στις ειδικότητες κυρίως... η πλειοψηφία των παιδιών δεν μπορούν να παρακολουθούν ολοήμερο πρόγραμμα.

Χιλιάδες γονείς αναγκάζονται καθημερινά να παίρνουν άδεια από τη δουλειά τους ή και να παίρνουν τα παιδιά μαζί τους την εργασία τους αφού δεν έχουν άλλη επιλογή, με τον υπουργό πάντως μιλώντας από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην κάμερα της "ΚΡΗΤΗ TV" να εξηγεί ότι η Κρήτη έλαβε αυτό που έπρεπε με την έναρξη των μαθημάτων.  

Την ώρα που ο υπουργός εκφράζει την ικανοποίησή του, οι προϊστάμενοι εκπαίδευσης στο νησί, προσπαθούν να μπαλώσουν τα κενά. Όπως στην παράλληλη στήριξη που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες για να καλυφθούν τα προβλήματα, να χρησιμοποιηθούν δασκάλες ή και δάσκαλοι που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι εξειδίκευση στην ειδική αγωγή.

Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζονται και τα κενά σε ειδικότητες, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δασκάλων που κάνουν γυμναστική ή και εικαστικά στους μαθητές, με τα κενά και στα γυμνάσια αλλά και τα λύκεια να ξεπερνούν σε επίπεδο Ηρακλείου τα 150.

Με το καλημέρα αύριο το πρωί εκτός τους γονείς του δημοτικού σχολείου στις Γούρνες που περιμένουν ειδικότητες για να λειτουργήσει το ολοήμερο, αλλά και τους μαθητές του γυμνασίου Γουβών που έκαναν μάθημα στην αυλή μέχρι να έρθει η πολυπόθητη αίθουσα... έτοιμοι για κατάληψη είναι και οι μαθητές στο σχολείο της Καρκαδιώτισας, όπου γονείς καταγγέλουν ότι το σχολείο από μονοθέσιο έγινε διθέσιο, δίχως όμως να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή, αφού οι μικροί μαθητές στοιβάζονται σε μια παμπάλαια λυόμενη αίθουσα σαν τα ποντίκια.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News