default-image

Χωρίς κατάληξη η συνδιάσκεψη για τις άδειες

Ελλάδα
Χωρίς κατάληξη η συνδιάσκεψη για τις άδειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε υψηλούς τόνους ολοκληρώθηκε η συνδιάσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς ωστόσο να πραγματοποιηθεί ψηφοφορία για τα νομικά ζητήματα και χωρίς νέο ραντεβού.

Οι υψηλοί τόνοι και οι διακοπές πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίες σηματοδότησαν τη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι σύμβουλοι της Επικρατείας δεν προχώρησαν ούτε και σήμερα Παρασκευή στην ψηφοφορία για τα νομικά ζητήματα, που εδώ και δύο συνεδριάσεις απασχολούν την Ολομέλεια. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν μάλιστα, ότι η συζήτηση των ανώτατων δικαστικών λειτουργών φαίνεται πως θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Φαίνεται πάντως πως και σε αυτή τη διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών, δεν έλειψαν οι έντονοι τόνοι, οι οποίοι δεν αφορούσαν απαραίτητα θέματα της διαδικασίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι από το πρωί, οπότε και ξεκίνησαν να θέτουν την άποψή τους οι σύμβουλοι της Επικρατείας επί του παραδεκτού και άλλων νομικών ζητημάτων, τέθηκαν διάφορα θέματα που ξέφευγαν των τοποθετήσεων.

Η διάσκεψή ξεκίνησε το πρωί μετά τις 9:30, αλλά λίγες ώρες μετά διέκοψε μετά από προειδοποιητικά τηλεφωνήματα σε δύο εφημερίδες για εκρηκτικό μηχανισμό εντός του κτιρίου. Μετά τον έλεγχο της αστυνομίας, η συνεδρίαση συνεχίστηκε μόνο για να διακόψει εκ νέου λίγο μετά τις 2:30 για δεκάλεπτο διάλειμμα. Πράγματι, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του ΣτΕ επέστρεψαν στην αίθουσα των διασκέψεων, μόνο για να διακόψουν εκ νέου λίγα λεπτά αργότερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προσδιορίστηκε το πότε θα λάβει χώρα η νέα διάσκεψη, απόφαση που θα λάβει το επόμενο διάστημα ο ίδιο ο πρόεδρος τους ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου. Η τέταρτη αυτή διάσκεψη αναμένεται να είναι κρίσιμη, αφού οι δικαστές θα καταλήξουν αν τελικά θα ακολουθήσουν την εισήγηση του Γ. Παπαγεωργίου και κατ' επέκταση κρίνουν απαράδεκτες τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών ή όχι. Σε περίπτωση που έχουν διαφορετική άποψη, τότε οι ανώτατοι δικαστές θα μπουν και στην ουσία της υπόθεσης για τη συνταγματικότητα ή μη του Νόμου Παππά.

Πηγή: news247.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News