default-image

Νέα δεδομένα: Δεν είναι τζιχαντιστής ο Σύριος που συνελήφθη

Κρήτη
Νέα δεδομένα: Δεν είναι τζιχαντιστής ο Σύριος που συνελήφθη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλαλούμ προκάλεσε νωρίτερα η είδηση για σύλληψη ατόμου, ο οποίος φέρονταν να έχει σχέσεις με τρομοκρατικές ενέργειες.

Προηγήθηκε η σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, η οποία ανέφερε ότι συνελήφθη Σύριος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. Αρχικά, λοιπόν και σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο Σύριος φέρονταν να είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, τέλεση τρομοκρατικών πράξεων και παράνομη διακίνηση ατόμων και πλαστογραφία.

O Σύριος που συνελήφθη στα Χανιά οδηγήθηκε το μεσημέρι στις φυλακές.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΣΥΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Ωστόσο, όπως διευκρίνισε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κ. Κωνσταντίνος Τσουβαλάς, για τον συγκεκριμένο ύποπτο «υπάρχουν πληροφορίες για τον τομέα δράσης του στην παράνομη διακίνηση αλλοδαπών». Ταυτόχρονα διέψευσε τις πληροφορίες για συμμετοχή του Σύριου σε τρομοκρατικές ομάδες, αποδίδοντας τον χαρακτηρισμό του ατόμου ως «τζιχαντιστή» σε παρερμηνεία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΥΡΙΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Εν τω μεταξύ, έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των ερευνών όλες οι πιθανές πλευρές δράσης του συλληφθέντα τόσο από τις Αστυνομικές Αρχές όσο και από τις Εισαγγελικές.

«Δεν πρόκειται για τζιχαντιστή», δήλωσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν τόσο κατηγορηματικός σχετικά με το ρόλο του υπόπτου παραπέμποντας στις δηλώσεις των αρμόδιων αστυνομικών οργάνων.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου Σύριου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικές συσκευές (laptop, σκληροί δίσκοι κ.α.) διάφορα έγγραφα, καθώς και το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News