default-image

Τα κατάφερε ο Κωνσταντίνος κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα (video)

Κρήτη
Τα κατάφερε ο Κωνσταντίνος κάνοντας το όνειρο πραγματικότητα (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαχητής της ζωής. Οι τρεις αυτές λέξεις μπορεί να ακούγονται συχνά για να περιγράψουν διάφορα πρόσωπα, ωστόσο οι περιπτώσεις που ο εν λόγω - ομολογουμένως - βαρύγδουπος προσδιορισμός αποδίδει όντως την πραγματικότητα, χωρίς να συνιστά απλά μια υπερβολή του λόγου, είναι ελάχιστες.

Σ' αυτές σίγουρα συμπεριλαμβάνεται η περίπτωση του Κωνσταντίνου Κριτζά, αποφοίτου του 3ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, ο οποίος και κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το μεγάλο του όνειρο, ξεπερνώντας εμπόδια που για άλλους ανθρώπους θα φάνταζαν ανυπέρβλητα.

Ο Κωνσταντίνος πέρασε  στη Νομική Σχολή Αθηνών, όντας καθηλωμένος από μικρή ηλικία σε ειδικό καροτσάκι.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την τελευταία μας επικοινωνία με τον Κωνσταντίνο, οπότε και είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην εφημερίδα μας με αφορμή το ότι θα παρέλαυνε ως σημαιοφόρος για το σχολείο του στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, η "Νέα Κρήτη" τα είπε ξανά με το 18χρονο Ηρακλειώτη. Πρωτοετής φοιτητής πλέον του Τμήματος Νομικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κωνσταντίνος μάς άνοιξε για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες την καρδιά του.

«Σαφώς νιώθω μεγάλη ικανοποίηση», λέει αρχικά στην εφημερίδα μας ο Κωνσταντίνος Κριτζάς. Όπως μας εξηγεί, ωστόσο, τα συναισθήματά του είναι περίεργα. «Πρόκειται για μεγάλη και ξαφνική αλλαγή στη ζωή μου. Από εκεί που τόσα χρόνια ήμουν μαθητής, πλέον είμαι φοιτητής». Ερωτώμενος για το αν έχει χαλαρώσει καθόλου μετά τον άθλο του, ο Κωνσταντίνος μάς απαντά θετικά. Σπεύδει, ωστόσο, να συμπληρώσει ότι το άγχος παραμένει, καθώς η Νομική αποτελεί μια πολύ δύσκολη σχολή.

Τι ήταν αυτό που τον ώθησε όμως να επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή; «Αποφάσισα ότι θέλω να σπουδάσω στη Νομική πριν από λίγα χρόνια, όταν, ως μαθητής Λυκείου, έπρεπε να αποφασίσω ποια κατεύθυνση θ' ακολουθήσω. Επειδή είχα κλίση στα θεωρητικά μαθήματα κι επειδή ανέκαθεν μου ασκούσε ιδιαίτερη έλξη η Εγκληματολογία, έθεσα ως πρώτο μου στόχο την εισαγωγή στη Νομική Σχολή», μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος.

Από το να θέσεις κάποιους στόχους μέχρι το να τους υλοποιήσεις, μεσολαβεί τεράστια απόσταση. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον Κωνσταντίνο πώς κατάφερε να τη διανύσει. «Σαφώς έπρεπε να ξεπεράσω πολύ μεγάλες δυσκολίες», μας λέει. Προφανώς σημαντικό ρόλο στην επιτυχία του έπαιξε η μελέτη.

Όπως μας επισήμανε, όμως, δε θα είχε πετύχει ποτέ χωρίς τη βοήθεια αφενός των καθηγητών του και κατ' επέκταση του ευρύτερου σχολικού του περιβάλλοντος, και αφετέρου της οικογένειάς του, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο πλάι του όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδού πώς μας περιέγραψε το πώς λειτούργησε επιτυχώς το μοντέλο συνεργασίας του ίδιου, της οικογένειάς του και των καθηγητών του. «Πρόκειται για μια ορχήστρα», ανέφερε με νόημα ο Κωνσταντίνος, που λατρεύει την κλασική μουσική. «Όπως μια ορχήστρα μπορεί να αποδώσει εκπληκτικά πράγματα, λόγω της αρμονικής συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη της, έτσι τα καταφέραμε κι εμείς. Γιατί δεν τα κατάφερα μόνος μου, αλλά μαζί με την οικογένεια και τους καθηγητές μου», μας εξηγεί ο Κωνσταντίνος, ο οποίος σπεύδει να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους τους καθηγητές και τους συμμαθητές του, αλλά και τη μητέρα του, τον αδερφό του και τον πατέρα του, ο οποίος δε βρίσκεται πια στη ζωή για να τον δει και να τον καμαρώσει.

«Παρά τις διαφορές και τις ιδιαιτερότητες του καθενός, λειτουργήσαμε σαν ομάδα και τα καταφέραμε», μας λέει ο Κωνσταντίνος και χαμογελά.

Όσο για το τι σκέφτεται από εδώ και πέρα; Οι δυσκολίες γι' αυτόν δε σταματούν. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί παραμένει. Έτσι, λοιπόν, τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο, θα παρακολουθεί τα μαθήματά του εξ αποστάσεως, μέσω διαδικτύου. «Θα είναι δύσκολα, όπως σε όλα μου τα εγχειρήματα. Ωστόσο, ευελπιστώ να βγω νικητής και σ' αυτό τον αγώνα», μας λέει ο Κωνσταντίνος, ο οποίος μπορεί να πέτυχε έναν από τους μεγάλους του στόχους, όμως η εισαγωγή στη Νομική δεν ήταν ο μοναδικός: Όπως μας εκμυστηρεύεται, έχει δύο ακόμη μεγάλα όνειρα να πραγματώσει, αφού καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας του: να κάνει το γύρο της Ευρώπης με μια μηχανή, καθώς και να καταταγεί στα Σώματα Ασφαλείας ή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο  Κων/νος Κριτζάς από το πλατό της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα" πριν ένα χρόνο, ως σημαιοφόρος  είχε μιλήσει  για τα όνειρά του, το μέλλον αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News