default-image

Πρυτανεία Πολυτεχνείου μετά την καταγγελία "φωτιά"

Ελλάδα
Πρυτανεία Πολυτεχνείου μετά την καταγγελία "φωτιά"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την απίστευτη καταγγελία που ήρθε στο "φως" της δημοσιότητας, ότι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης εξαναγκάζονται να δουλέψουν για δωρεάν στέγαση, η Πρυτανεία του Πολυτεχνείου σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους, αναφέρει ότι πρόκειται για ανταποδοτικές υποτροφίες, στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει στην ανακοίνωση της η Πρυτανεία, η απασχόληση αυτή είναι για ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, δεν επιβαρύνει τους φοιτητές στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις και αποτελεί κοινή πρακτική των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων. 

Η απάντηση που έρχεται από το Πολυτεχνείο Κρήτης για το θέμα που άναψε "φωτιές" απαντώντας ουσιαστικά στην Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, αναφέρει τα εξής:

"… όπως έγινε και πέρυσι, το Ίδρυμα ενισχύει τους οικονομικά αδύνατους φοιτητές μέσω ανταποδοτικών υποτροφιών, στο πλαίσιο των προβλέψεων του νόμου. Αυτές παρέχονται έναντι απασχόλησης των φοιτητών σε υπηρεσίες του Ιδρύματος μέσα στην Πανεπιστημιούπολη, όπως για παράδειγμα στη Βιβλιοθήκη, και περιλαμβάνουν όλες τις νόμιμες κρατικές εισφορές. Η απασχόληση αυτή είναι για ελάχιστες ώρες την εβδομάδα, δεν επιβαρύνει τους φοιτητές στις ακαδημαϊκές τους υποχρεώσεις και αποτελεί κοινή πρακτική των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων".   

Όπως κατήγγειλε η Ενωτική Πρωτοβουλία Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, η καινοφανής αυτή πρακτική επιχειρείται να θεσμοθετηθεί με τη συμπερίληψή της στον οδηγό για τους πρωτοετείς.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που πολλοί φοιτητές ήδη εργάζονται για να σπουδάσουν.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News