Ελλάδα

Μαθητικές κινητοποιήσεις από τις 7 Νοεμβρίου

Να κλείσουν τα σχολεία και να κατέβουν στους δρόμους στις 7 Νοεμβρίου καλεί τους μαθητές ανά την Ελλάδα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής

Να κλείσουν τα σχολεία και να κατέβουν στους δρόμους στις 7 Νοεμβρίου καλεί τους μαθητές ανά την Ελλάδα η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αττικής

«Στις 7 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία και όλοι στους δρόμους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό, που δίνει αγωνιστικό ραντεβού για εκείνη τη μέρα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από όσα μας αξίζουν και μας στερούν!», δηλώνουν και αναφερόμενοι στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «κανονικότητας» στο άνοιγμα των σχολείων, δηλώνουν πως «έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα»!

«Αυτή είναι η απάντησή μας στην κυβέρνηση και το υπουργείο που νόμιζαν πως μπορούν να μας πιάσουν στον ύπνο… Είναι μεγάλο το θράσος τους να διατυμπανίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν πως φέτος τα σχολεία λειτουργούν κανονικά… Η καθημερινότητα που ζούμε εμείς αποδεικνύει πως έχουν κάνει το ψέμα επάγγελμα!

Ένα είναι σίγουρο… τα παραμύθια που μας πουλάνε δεν θα έχουν για αυτούς happy end… Θα μας βρουν απέναντί τους!» αναφέρεται στο κάλεσμα.

Όπως ανακοινώθηκε, οι μαθητές διεκδικούν:

    «Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας.


    Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας.


    Να γίνει τώρα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία.


    Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις. 20 μαθητές ανά τμήμα για να μπορεί να γίνεται μάθημα.


    Δωρεάν - ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ενα γεύμα για όλους τους μαθητές.


    Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.


    Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο - έκτρωμα που ετοιμάζουν. Πάρτε το πίσω!


    Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων τόσο στους χώρους φιλοξενίας όσο και στα σχολεία κατά βάση τις απογευματινές ώρες.


    Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους».

Σχόλια