default-image

Αγκαλιά με προσφυγάκια δίνει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

Ελλάδα
Αγκαλιά με προσφυγάκια δίνει ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο 34χρονος Φωτεινός Παγιαυλάς, που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση της Τροχαίας Αθηνών, μέσα από ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook συγκίνησε χιλιάδες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης και η δημοσίευσή του έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες.

Με μία φωτογραφία από το αρχείο του, η οποία τραβήχτηκε τον χειμώνα του 2015 ενώ βρισκόταν στη Νάξο για τις διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών, ο 34χρονος αστυνομικός έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους όσοι θέλησαν να στερήσουν στα παιδιά αυτά το δικαίωμα στη μόρφωση.

Περί... μετάδοσης

«Έζησα με τα προσφυγάκια-μεταναστάκια στην Πλατεία Βικτωρίας, στον Ελαιώνα, στη Νάξο, στην Αμοργό, στη Σάμο, στο Αγαθονήσι, στη Χίο, στον Κατσικά Ιωαννίνων, στο λιμάνι του Πειραιά και επιβεβαιώνω πως υπάρχει θέμα μετάδοσης.

Υπάρχει θέμα μετάδοσης αγάπης, γέλιου, κεφιού, ανθρωπιάς! Να μην ξεχνάμε τα Ελληνάκια, ειδικά αυτά που ζουν σε αποκλεισμένα χωριά και νησιά. Όμως, να μην ξεχνάμε και τα προσφυγάκια-μεταναστάκια και να έχουν από σήμερα μια καλή σχολική χρονιά!

Αξίζει να συναναστρεφόμαστε με τα παιδιά, με όλα τα παιδιά!». Αυτή ήταν η λεζάντα της φωτογραφίας την οποία μοιράστηκε στις 10 Οκτωβρίου ο Φ. Παγιαυλάς. Στην εικόνα, που απέσπασε πάνω από 4.000 likes και 1.700 shares, απεικονίζεται ο ίδιος με τη στολή του να κρατά ένα μπουκαλάκι για σαπουνόφουσκες, ενώ παιδιά προσφύγων και μεταναστών τον έχουν περικυκλώσει και παίζουν μαζί του.

«Αυτό το οποίο έγραψα στη δημοσίευσή μου μου φαίνεται αυτονόητο. Ο σεβασμός όλων των κοινωνικών ομάδων και δη των ευάλωτων είναι η κυρίαρχη αντίληψη που επικρατεί είτε παγκόσμια, είτε πανευρωπαϊκά, είτε στο Σύνταγμά μας, είτε στους κανόνες που διέπουν την Ελληνική Αστυνομία», δηλώνει στο «Έθνος» ο Φ. Παγιαυλάς, τονίζοντας ότι δεν περίμενε η ανάρτησή του αυτή να «σπάσει» το Ίντερνετ.

«Η ιατρική επιστήμη έχει δώσει τις απαντήσεις της σε αυτούς οι οποίοι αντιτίθενται στο να πάνε τα παιδιά αυτά στο σχολείο. Το υπουργείο Υγείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται θέμα υγείας με το να πάνε τα προσφυγόπουλα στο σχολείο και να συναναστραφούν με τα Ελληνόπουλα», προσθέτει.

«Υπάρχουν επίσημες διαβεβαιώσεις και θα συνιστούσα σε εκείνους που αντιδρούν να ενημερωθούν σχετικά. Οι πρόγονοί μας ήταν πρόσφυγες και μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν ως φιλόξενος λαός να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους με αυτόν τον τρόπο. Αυτός ήταν και ο λόγος που προχώρησα στη συγκεκριμένη ανάρτηση. Ήθελα να τονίσω ότι δεν κολλάς κάποια ασθένεια. Το μόνο που μπορείς να κολλήσεις είναι η ανθρωπιά», επισημαίνει ο Φ. Παγιαυλάς.

Ως αντιπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων μέσα από τη δράση του, όπως σημειώνει στο «Έθνος» επιθυμεί να φέρει πιο κοντά στην Αστυνομία τον κόσμο.

«Υπάρχει η αστυνομοφοβία και το στερεότυπο του κακού, επιθετικού ή απαίδευτου αστυνομικού το οποίο πρέπει να σπάσει. Δεν είμαστε στο 1980, αλλά στο 2016. Αυτό για το οποίο παλεύω είναι η σύσφιξη των σχέσεων Αστυνομίας και πολίτη», δηλώνει.

«Από εκεί και πέρα με απασχολεί το να εξετάσουμε τα δικαιώματα διάφορων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το βαθύτερο μήνυμα που θέλω να στείλω, λειτουργώντας μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ότι στηρίζοντας τις ομάδες αυτές αποτείνω ένα χέρι φιλίας ζητώντας και από αυτά τα άτομα με τη σειρά τους να μας ακούσουν και να σπάσουμε μαζί αυτό το στερεότυπο», καταλήγει.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News