Ελλάδα

Χωρίς πλειστηριασμούς σήμερα, απέχουν οι συμβολαιογράφοι

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου.

Η συντονιστική επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών σήμερα, Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.

Οι συμβολαιογράφοι ζητούν «από την ελληνική πολιτεία και από όλο το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα να λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις προκειμένου να επιλυθεί το μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών και ειδικότερα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και να διασφαλίσει τη νομιμότητα και την ομαλότητα της διαδικασίας».

Σε σχετική ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αναφέρεται ότι «είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του συμβολαιογράφου στη διαδικασία του πλειστηριασμού είναι η μόνη που εγγυάται τη νομιμότητα της εκτελεστικής διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ακόμη, η συντονιστική επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος θα παραχωρήσει σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου με θέμα τις θέσεις της ελληνικής συμβολαιογραφίας για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την περαιτέρω στάση της το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Την ίδια στιγμή η Λαϊκή Ενότητα ζητά να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί σπιτιών και καλεί σε κινητοποιήσεις.

"Η κυβέρνηση, παρά τη λαϊκή κατακραυγή και τις μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις, συνεχίζει ανάλγητα ή επιτρέπει να εξελιχθούν ανενόχλητα και αυτήν την Τετάρτη στα Ειρηνοδικεία της χώρας, βάρβαροι πλειστηριασμοί σπιτιών φτωχών νοικοκυριών ή επαγγελματικών στρωμάτων που έχουν καταστραφεί από τις μνημονιακές πολιτικές και αδυνατούν να αποπληρώσουν τα τοκογλυφικά φουσκωμένα χρέη τους.

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της χώρας και φυσικά κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς αλλά και την παράδοση των δανείων στα κερδοσκοπικά fund, πνίγεται και βουλιάζει ακόμα περισσότερο η ελληνική οικονομία, φτωχοποιείται δε και εξαθλιώνεται η κοινωνία.

Εδώ που έχουμε φτάσει το πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους μόνο με μια γενναία "σεισάχθεια" (διαγραφή) χρεών για τα αδύνατα στρώματα της κοινωνίας μας μπορεί να αντιμετωπισθεί, πράγμα που για να εφαρμοστεί απαιτεί την ακύρωση των μνημονίων, την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα και την εθνικοποίηση των τραπεζών, ώστε να στηρίξουν μια νέα προσπάθεια κοινωνικής δικαιοσύνης, ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της οικονομίας μας.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης με  ψεύδη για τους πλειστηριασμούς και συκοφαντίες εναντία στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και η εντολή για άρση των πλειστηριασμών Α' κατοικίας από τις εφορίες, όταν η συντριπτική πλειοψηφία τους γίνεται από τις τράπεζες, δεν πρόκειται να περάσουν

Το σύνθημα "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη", μπορεί να το πέταξε ο νεομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ στον κάλαθο των αχρήστων, παραμένει, όμως, πάντα επίκαιρο, ανθρώπινο και ελπιδοφόρο".

Σχόλια