default-image

Συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

Ελλάδα
Συνεδριάζει ξανά το ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκαλείται για σήμερα  Τετάρτη και μεθαύριο Παρασκευή η διάσκεψη της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νομοθετικού πλαισίου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως έγινε γνωστό ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκος Σακελλαρίου συγκάλεσε τελικώς τη διάσκεψη της Ολομέλειας μετά τη ματαίωσή της με δική του πρωτοβουλία λόγω "κλίματος" όπως είχε ο ίδιος ανακοινώσει.

Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, την περασμένη εβδομάδα, διήρκεσε περίπου μία ώρα και διακόπηκε μετά την έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε μεταξύ των δικαστών και του πρόεδρου του δικαστηρίου.

Εξηγώντας τους λόγους της διακοπής ο κ. Σακελλαρίου είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Την άποψη του προέδρου του ΣτΕ υιοθέτησε και η Ένωση Δικαστικών του ΣτΕ, γεγονός που οδήγησε δύο αντιπροέδρους του Συμβουλίου να καταγγείλουν τα τεκτενόμενα και να παραιτηθούν από την Ένωση.

Στις δυο διασκέψεις, σήμερα και την Παρασκευή, θα συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν τρεις αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και τρεις πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Η σύγκληση της διάσκεψης για δύο συνεχόμενες ημέρες εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε απόφαση για το πολυσυζητημένο θέμα του διαγωνισμού για τις άδειες.

Άλλωστε το θέμα της σύγκλησης της διάσκεψης της Ολομέλειας του ΣτΕ βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής σκληρής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση για θέματα διαπλοκής και διαφθοράς.

Πηγή: kathimerini.gr , in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News