default-image

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

Κρήτη
Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα 12ωρο βιωματικό εργαστήριο, με τίτλο «Οι εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή», πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας.

Συχνά οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι και περνούν αρκετό χρόνο με τα παιδιά, καλούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις οι οποίες δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες και να αναλάβουν το ρόλο και του «συμβούλου» ως προς ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά.

Ειδικά σε ένα κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο κρίσης, τα έκτακτα γεγονότα που μπορεί να προκύψουν αυξάνουν. Πόσο αυτός ο ρόλος μπορεί να δυσκολεύει έναν εκπαιδευτικό; Ποια είναι τα όρια; Μπορεί ο εκπαιδευτικός να λειτουργήσει με γνώμονα το όφελος του παιδιού χωρίς όμως να επιβαρυνθεί ψυχικά ο ίδιος;

Λύσεις στα παραπάνω ερωτήματα προσπαθεί να δώσει η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης της Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), μέσω του βιωματικού σεμιναρίου που διοργανώνουν.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς του ιδιωτικού τομέα (φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ξενόγλωσσα φροντιστήρια, κ.ά.).

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να πραγματοποιηθούν έως τις 17 Οκτωβρίου, στο τηλέφωνο 2810-229060, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9:00- 14:00).

Το εργαστήριο θα ξεκινήσει το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου στο χώρο του ΚΕΣΑΝ, Μίνωος 67 & Μιχαήλ Αρχαγγέλου, Θέρισσος, Ηράκλειο Κρήτης. Θα πραγματοποιηθούν 4 συναντήσεις διάρκειας 3 ωρών (πρωινές ώρες). Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν μετά τις 17/10 όποτε και θα λήξει η ημερομηνία των δηλώσεων.

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 άτομα.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News