Ελλάδα

Το «δέλτα», νέα πολιτική κίνηση

Το «δέλτα», η πρώτη πολιτική, υπερκομματική εκστρατεία, που στόχο έχει την αλλαγή ολόκληρου του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας, την κάλυψη του κενού δημοκρατίας που υπάρχει και την αναζήτηση οριστικών λύσεων στα χρόνια προβλήματα των πολιτών, αναπτύσσεται και ισχυροποιείται, παρουσιάζοντας τη δράση του την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 - 21:00 στο ιστορικό κτίριο του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα (οδός Σταδίου & Κολοκοτρώνη), στα πλαίσια της εκδήλωσης που θα γίνει για την παρουσίαση των βιβλίων «Δημοκρατία - Το πολίτευμα που περιμέναμε», μια συνταγματική πρόταση για την Ελλάδα, και «Σκέψεις και προτάσεις. Η ανάγκη για ένα σύγχρονο Ελληνικό όραμα».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι:

-Χρίστος Γ. Χουτόπουλος (πρώην Εφέτης Δ.Δ.),

-Σάββας Καλεντερίδης (Εκδότης συγγραφέας),

-Παναγιώτης Μπαλακτάρης (Δικηγόρος Αθηνών),

-Ιωάννα Μετιτανίδου (Δικηγόρος Αθηνών),

-Σταύρος Καλεντερίδης (διεθνολόγος-επικοινωνιολόγος),

Θα συντονίσει η Κατερίνα Τσέλιου (πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος).

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.

Το θεσμικό οικοδόμημα του «δέλτα» στηρίζεται σε 10 μεταρρυθμίσεις - αντίδοτο στην παρακμή των κομμάτων, του πολιτικού συστήματος και της "κομματικής δημοκρατίας". Πρόκειται για 10 ιδέες «κοινής λογικής», που θεωρούνται κοινώς και ευρέως αποδεκτές μεταξύ των οποίων είναι:

?      Το τέλος στο διορισμό και τον έλεγχο των δικαστικών από τους πολιτικούς

?      Η απόλυτη ανεξαρτησία δήμων και περιφερειών

?      Η υποχρεωτικά δημοκρατική λειτουργία των κομμάτων

?      Η κατάργηση της ασυλίας και των προνομίων των βουλευτών και υπουργών, και

?      Η αντιμετώπιση λοιπών συστημικών παθογενειών που συνδέονται με φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής αλλά και απαξίωσης του πολίτη.

Πάνω απ' όλα όμως το «δέλτα» προωθεί τη Δημοκρατία, στη συμμετοχική και ενισχυμένη της μορφή κατά την οποία ο πολίτης βρίσκεται στο επίκεντρο με ουσιαστική συμμετοχή στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας, ενώ ταυτόχρονα, η πολιτική επανάσταση του «δέλτα» πρεσβεύει την ανάγκη για ένα σύγχρονο ελληνικό όραμα ικανό να μας ενώσει κατά την προσπάθεια επίτευξης του.

Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας υποστηρικτές από όλη την Ελλάδα. Προς ενημέρωση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν διατίθεται αναλυτικό ενημερωτικό υλικό στο www.todelta.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: connect@todelta.gr.

Σχόλια