Ελλάδα

Μαύρο… στο Μαξίμου – Ένταση στην πορεία εργαζομένων στα ΜΜΕ

Με ένα μαύρο πανό στα κάγκελα του μεγάρου Μαξίμου και με βασικό σύνθημα «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις. Δεν θα επιτρέψουμε το μαύρο στις ζωές μας», πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα ιδιωτικά ΜΜΕ για την απόφαση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.

Δημοσιογράφοι, διοικητικοί υπάλληλοι και τεχνικοί που εργάζονται σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την είσοδο της Βουλής.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν προς το  Μέγαρο Μαξίμου, εκεί, αρχικά αποκλείστηκαν από κλούβες της αστυνομίας στην Ηρώδου Αττικού. Περίπου 30 άτομα κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό και να φτάσουν μέχρι την περίφραξη του Μαξίμου, όπου ύψωσαν, αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς, το μαύρο πανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπρόσωποί τους έχουν προσκληθεί σε συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη.

Οι εργαζόμενοι στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς πραγματοποιούν σήμερα  πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αιτήματα είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στους τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας και η σταθερή και μόνιμη εργασία με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια