default-image

Τυφλά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν με τη βοήθεια των Lego

Ελλάδα
Τυφλά παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν με τη βοήθεια των Lego

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα διαδεδομένα τουβλάκια lego πλεόν έχουν μια ακόμη σημαντική χρήση, πέραν του ατελείωτου παιχνιδιού! Χρησιμεύουν στην εκμάθηση της γλώσσας, σε τυφλούς μαθητές.

Στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Τυφλών Dorina Nowill, οι μικροί μαθητές με προβλήματα όρασης μαθαίνουν τη γλώσσα τους με τη βοήθεια των Lego. Τα τουβλάκια από κατασκευής τους είναι δομημένα με τη λογική του κώδικα Μπράιγ, του συστήματος γραφής και ανάγνωσης των τυφλών. Ο κώδικας στην ουσία του αποτελείται από 6 τελείες, οι διάφοροι συνδυασμοί των οποίων μας δίνουν όλα τα γράμματα.

Οι στρογγυλές εξοχές των Lego λειτουργούν όπως οι τελείες του κώδικα Μπράιγ, και έτσι τα παιδιά μαθαίνουν με το παιχνίδι και μάλιστα ένα παιχνίδι διεθνές, που παίζεται από όλα τα παιδιά του κόσμου ανεξαρτήτως ικανοτήτων ή σωματικών αδυναμιών.

Αυτό το δεδομένο δίνει πολύ κουράγιο στα παιδιά με προβλήματα όρασης. Στην Αμερική η διδασκαλία των παιδιών γίνεται σε τάξεις με υγιή παιδιά. Τίποτα δεν υπάρχει που να υπονοεί πως κάποιος σε αυτό το τμήμα υστερεί ή είναι διαφορετικός. Όλοι μαθαίνουν με τη βοήθεια των Lego και το απολαμβάνουν.

Δείτε το πολύ συγκινητικό video:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News