default-image

Δώδεκα χρόνια Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο κρητικός Θεόδωρος

Ελλάδα
Δώδεκα χρόνια Πατριάρχης Αλεξανδρείας ο κρητικός Θεόδωρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2004, όταν εξελέγη ο από Ζιμπάμπουε Θεόδωρος, ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.

Και ενώ ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος βρίσκεται σε ιεραποστολικό ταξίδι στην Τανζανία, ο Ελληνισμός του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας τού έστειλε σήμερα, 9 Οκτωβρίου του 2016, από τη Χώρα του Νείλου τις πιο θερμές ευχές του, με αφορμή τη συμπλήρωση 12 ακριβώς ετών από την ανάρρησή του στον Αποστολικό Θρόνο του Αγίου Μάρκου.

Μάλιστα, στον Κοινοτικό Ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καΐρου, κατά την Θεία Λειτουργία, ο Μέγας Εκκλησιάρχης του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας π. Θεόδωρος Δριδάκης τόνισε τη σημασία του εκκλησιαστικού γεγονότος της επετείου της εκλογής, αναφέρθηκε στην ενότητα της Εκκλησίας που συμβολίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β΄, ο Πατριάρχης της αγάπης, μετέφερε τις ευχές και εκ μέρους του Πατριαρχικού Επιτρόπου Μητροπολίτου Μέμφιδος κ. Νικοδήμου και έψαλλε τη φήμη του Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Παρόντες στην ακολουθία ήταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αποφοίτων Αμπετείου Σχολής κ. Αλέξανδρος Καζαμίας, ο Πρόεδρος της Χιακής Αδελφότητας κ. Λάμπρος Μπενοβίας, ο Κοινοτικός Επίτροπος Καΐρου κ. Στέφανος Αργυρίου και η Αντιπρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καΐρου κα Βασιλική Γαζή.

Τις ευχές τους έστειλαν στον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Καΐρου και Αλεξανδρείας κ.κ. Χρήστος Καβαλής και Ιωάννης Παπαδόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News