default-image

Σε αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι ελεγκτές

Ελλάδα
Σε αναστολή απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν οι ελεγκτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, μετά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη.

Όπως δήλωσε, ο πρόεδρος της Ένωσης, Σεραφείμ Πέτρου, μετά από ένα «γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο με τον υπουργό, ξεκαθαρίσαμε τα σκοτεινά σημεία και θα εισηγηθούμε αναστολή των απεργιακών μας κινητοποιήσεων».

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «μετά από μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνάντηση με τον Υπουργό κ.Σπίρτζη και τον Διοικητή της ΥΠΑ κ. Λιντζεράκο όπου δόθηκαν διευκρινήσεις και ελήφθησαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τον υπουργό, τα Δ.Σ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισαν την αναστολή των εξαγγελθεισών 24ώρων απεργιών".

Νωρίτερα ο κ. Σπίρτζης με ανακοίνωσή του κατηγορούσε τους ελεγκτές ότι δεν έχουν αιτήματα και ότι υποκινούνται από τη ΝΔ, ενώ ήδη οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει πτήσεις.

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είχαν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.

Οι ελεγκτές άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων, έστω και την ύστατη στιγμή, εφόσον η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της ΥΠΑ παράσχουν τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις και δεσμευτούν για την επίλυση των θεμάτων στα οποία θεωρούν ότι ο κλάδος τους θίγεται άμεσα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΜΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ

Μέσω Τουρκίας οι τουρίστες λόγω της απεργίας

Μέσω Τουρκίας ετοιμάζονται να εξυπηρετήσουν τους τουρίστες, που αναχωρούν και φθάνουν στο νησί της Ρόδου οι τουριστικοί πράκτορες, λόγω των απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Κυριακή είναι η ημέρα με τις περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις επιβατών, ήδη επικρατεί έντονη κινητικότητα για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες του νησιού.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες έχουν έρθει σε συνεννόηση με ναυτιλιακές εταιρείες, έτσι ώστε οι τουρίστες να μεταφερθούν αρχικά στο Μαρμαρίς της Τουρκίας και στη συνέχεια σε τουρκικό αεροδρόμιο, απ΄όπου θα αναχωρήσουν για τις πατρίδες τους, ενώ αντίστοιχα μέσω Τουρκίας θα έρθουν και οι νέοι επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News