default-image

Χωρίς αεροπλάνα από την Κυριακή - Επαναλαμβανόμενες απεργίες

Ελλάδα
Χωρίς αεροπλάνα από την Κυριακή - Επαναλαμβανόμενες απεργίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καθηλωμένα» θα είναι τα αεροπλάνα από την Κυριακή, εξαιτίας των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ως αντίδραση στο νέο νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Συγκεκριμένα, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες για την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου και την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου, από τις 00:01 έως τις 23:59.

Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και τον διοικητή της ΥΠΑ Κ. Λιντζεράκο, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ) εμμένει στις κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νόμο του ΥΠΟΜΕΔΙ που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά την αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Τις ημέρες αυτές δεν θα εκτελείται καμία πτήση από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια.

Οι ελεγκτές ζητούν την άμεση απόσυρση των άρθρων 46 έως και 57 του νομοσχεδίου «Σύσταση Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, Αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλες διατάξεις» και τον προσδιορισμό τους με Προεδρικό Διάταγμα, καθώς και τροποποιήσεις των άρθρων 65, 71 και 72.

Πάντως, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων, έστω και την ύστατη στιγμή, εφόσον η ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και της διοίκησης της ΥΠΑ παράσχουν τις αναγκαίες διαβεβαιώσεις και δεσμευτούν για την επίλυση των θεμάτων στα οποία θεωρούν ότι ο κλάδος τους θίγεται άμεσα.

Πηγή: in.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News