default-image

ΝΔ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή νέων

Ελλάδα
ΝΔ: Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή νέων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε προσδοκία έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, η συμμετοχή των νέων ανθρώπων στη διαδικασία ηλεκτρονικής εγγραφής μελών και ανάδειξης συνέδρων, που σηματοδοτεί την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Λόγω του πρωτοφανούς αριθμού εγγραφής μελών, η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε την παράταση της διαδικασίας - που αρχικά έληγε χθες στις 22:30 - έως σήμερα το απόγευμα στις 18:00. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: members.onned.gr.

Σύμφωνα με τα τελευταία χθεσινοβραδινά στοιχεία, στο σύστημα έχουν εγγραφεί 29.861 άτομα. Εξ αυτών, οι υποψήφιοι σύνεδροι ανέρχονται σε 1.822.

Ήδη, 776 είναι εκείνοι που συγκέντρωσαν τις απαιτούμενες 30 μοναδικές υπογραφές και ανακηρύχθηκαν σύνεδροι. Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο στόχος του εγχειρήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι να εισάγει μια νέα δημοκρατική κουλτούρα εξελίσσοντας την ΟΝΝΕΔ, σε σύγχρονη ευρωπαϊκή κομματική νεολαία.

«Η θερμότατη ανταπόκριση των νέων ανθρώπων αποδεικνύει, ότι το στοίχημα της συμμετοχής κερδήθηκε. Η επιζητούμενη από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τη βάση του κόμματος ανανέωση, στην πράξη είναι γεγονός» τονίζουν στη ΝΔ επισημαίνοντας, πως ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση νέων ανθρώπων αποτελεί η ανοιχτή, διάφανη και δημοκρατική διαδικασία εκλογής συνέδρων, μακριά από την εσωστρέφεια του παρελθόντος.

Όπως λένε στη ΝΔ, φοιτητές, εργαζόμενοι στο εξωτερικό, νέοι άνθρωποι ηλικίας 18 - 32 ετών που δεν λειτουργούν ως κομματικά στελέχη, έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν υποψηφιότητα και να εκλεγούν, έτσι ώστε, χωρίς στενό χρονικό περιορισμό, ενδιαφερόμενοι, με επιβαρυμένο φόρτο εργασίας, μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική ζωή.

«Η περίοδος κυριαρχίας των κακώς εννοούμενων συστημάτων και των "αιώνιων νεολαίων" έληξε οριστικά. Η δύναμη πέρασε από τα χέρια των λίγων στα χέρια των πολλών.

»Από την εποχή των "σφραγίδων", η ΟΝΝΕΔ περνά οριστικά και αμετάκλητα στην περίοδο των ενεργών, πολιτικοποιημένων και ακηδεμόνευτων νέων. Κανένας "μεσάζων" δεν είναι πλέον αναγκαίος προκειμένου ένα απλό στέλεχος να συμμετάσχει στο συνέδριο. Η ΟΝΝΕΔ μετατρέπεται πλέον σε νέο ρεύμα, που έχει ως σημείο αναφοράς την κοινωνία των πολιτών και όχι τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι», τονίζουν στη ΝΔ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News