default-image

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Liu Yunshan

Ελλάδα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Liu Yunshan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση είχαν σήμερα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, κ. Liu Yunshan.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το πολύ καλό επίπεδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο Κομμάτων, ενώ εκφράσθηκε και από τις δύο πλευρές η επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης Ελλάδας και Κίνας, η οποία συμπληρώνει φέτος 10 χρόνια από τη συνομολόγησή της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. - βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, οι αντιπρόεδροι της ΝΔ κ.κ. Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, η Συντονίστρια ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η συντονίστρια ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Τομεάρχης Ναυτιλίας και Αιγαίου Σίμος Κεδίκογλου, ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προσέλκυσης μεγαλύτερου αριθμού Κινέζων επισκεπτών στη χώρα μας, αλλά και στις δυνατότητες εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων, πέραν του οικονομικού - εμπορικού τομέα, και στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών, ο κ. Yunshan χαιρέτισε την επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά ως υπόδειγμα αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας, αναγνωρίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία πρωτοστάτησε ως Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαίωσε την προσήλωσή του στη συνέχιση και επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών.

Ο κ. Yunshan προσκάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί την Κίνα, πρόσκληση την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News