default-image

Τσίπρας - Ιερώνυμος: Σύγκρουση για τα θρησκευτικά

Ελλάδα
Τσίπρας - Ιερώνυμος: Σύγκρουση για τα θρησκευτικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε στις 7:30 το βράδυ της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Τη συνάντηση είχε ζητήσει νωρίτερα ο Αρχιεπίσκοπος, για το θέμα των νέων αναλυτικών προγραμμάτων των Θρησκευτικών.

Για το ίδιο θέμα έχει ζητήσει συνάντηση και με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο. Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή στο θέμα, με βασικό αίτημα την απόσυρση του νέου προγράμματος σπουδών, το οποίο φέρει στοιχεία θρησκειολογίας, σε μεγαλύτερο βαθμό και με διαφορετική μεθοδολογική προσέγγιση, σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα σπουδών, το οποίο οι επικριτές του θεωρούν ότι είναι περισσότερο ομολογιακού χαρακτήρα.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΧΩΡΙΣΜΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ - ΚΡΑΤΟΥΣ

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, όπως μεταδίδει το kathimerini.gr, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις σαν ένα είδος συμβιβασμού από όλες τις πλευρές, καθώς ουσιαστικά ουδείς επιθυμεί να εμφανιστεί ηττημένος σε μια υπόθεση που ταλανίζει έντονα την πολιτική σκηνή το τελευταίο διάστημα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι τον κ. Ιερώνυμο έχουν οριστεί να συνοδεύσουν σε αυτή τη συνάντηση, όταν πραγματοποιηθεί, οι Μητροπολίτες Μονεμβασιάς και Σπάρτης, Ευστάθιος, Μεσογαίας, Νικόλαος και Φθιώτιδος, Νικόλαος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News