Ελλάδα

Την πολιτική ευθύνη για τα δακρυγόνα αναλαμβάνει ο Τόσκας

Την πολιτική ευθύνη για την ρίψη δακρυγόνων στην πορεία των συνταξιούχων, νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, αναλαμβάνει ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «Κι εγώ συνταξιούχος είμαι - Δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων».

Μια ημέρα μετά τη μεγάλη διαδήλωση των συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας κατά την οποία τα ΜΑΤ έριξαν χημικά και δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών, που επιχειρούσαν να ανατρέψουν μία αστυνομική κλούβα για να προσεγγίσουν το Μέγαρο Μαξίμου, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για τα χθεσινά επεισόδια λέγοντας ότι ήταν «Μία πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Τόσκας μάλιστα είπε πως και ο ίδιος είναι συνταξιούχος. «Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους επετράπη να δουν κάποιο υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, δεν ήθελαν κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά το δίκιο και εγώ συνταξιούχος είμαι, μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Κακλαμάνη ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη υποβάλλει και την παραίτησή του, ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους, γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

Και πρόσθεσε: «Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι'αυτό και πήραμε την απόφαση να μην γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει».

«Και από το χθεσινό λάθος, βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε», δήλωσε.

«Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για την περιορισμένη χρήση χημικών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης συνταξιούχων σήμερα, 3 Οκτωβρίου 2016, στη συμβολή της λεωφόρου Βασ. Σοφίας με την οδό Ηρώδου Αττικού. Μετά το σημερινό περιστατικό, δόθηκε εντολή να απαγορευτεί κάθε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων».

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια