default-image

Προτιμούν την Εκκλησία, παρά κάνουν μάθημα σαν "ποντίκια"

Κρήτη
Προτιμούν την Εκκλησία, παρά κάνουν μάθημα σαν "ποντίκια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσαν οι εικόνες που αποκάλυψε ο φακός της KΡΗΤΗ ΤV από το στεγαστικό πρόβλημα στο 1ο δημοτικό σχολείο στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου.

Σαν τα "ποντίκια" μέσα σε αποθήκες καλούνται να κάνουν μάθημα καθημερινά οι 12 μαθητές του τμήματος στο δημοτικό σχολείο, μετά τη διάσπαση του παλιού τμήματός τους με τα 28 παιδιά, που αν και έγινε με στόχο να βελτιώσει την εκπαιδευτική διαδικασία, σκόνταψε στο κτιριακό.  Όπως αποκάλυψε η ΚΡΗΤΗ TV τα παιδιά από την αρχή του χρόνου κάνουν μάθημα σε μια αίθουσα μόλις 8 τετραγωνικών που ήταν το γραφείο της διευθύντριας...δίχως την δυνατότητα καν να τοποθετηθεί έδρα ή καρέκλα για τον δάσκαλο που μένει όρθιος σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος. Για να μπορέσουν δε να κάνουν σε αυτό το χώρο τα παιδιά μάθημα, η διευθύντρια μετακίνησε το γραφείο της στην κουζίνα του σχολείου.

Ενδεχόμενο φιλοξενίας των παιδιών σε αίθουσα της εκκλησίας

Μετά το γυμνάσιο  στις Γούβες που τα παιδιά έκαναν μάθημα στην Αυλή, το δημοτικό σχολείο στο Ατσιπόπουλο γίνεται η δεύτερη κατά σειρά περίπτωση σχολείου με τρομακτικά προβλήματα στη σχολική στέγη, που εξετάζεται το ενδεχόμενο να λυθούν με τη φιλοξενία των παιδιών σε αίθουσα της εκκλησίας. Κάτι που δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει, αφού όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ρεθύμνου, τέτοια λύση είχε δοθεί και σε άλλο σχολείο στο παρελθόν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ 8 Τ.Μ.

"Θλιβερή η κατάσταση"

Για θλιβερή κατάσταση που δεν επιτρέπεται να συνεχίζεται, μίλησε ο προιστάμενος της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης που εξήγησε ότι θα βρεθεί άμεσα στο συγκεκριμένο σχολείο, αναζητώντας λύσεις όπως για παράδειγμα τη δημιουργία νέας αίθουσας ή την τοποθέτηση μιας λυόμενης  για τις ανάγκες των παιδιών.

Ανάμεσα στις λύσεις που εξετάστηκαν ήταν η απομάκρυνση κάποιων παιδιών από το σχολείο, που προβλέπεται από το μόνο, ούτως ώστε το τμήμα των 28 μαθητών να μη "σπάσει" στα δύο αλλά να είναι μικρότερο σε αριθμό, κάτι που όμως  το σχολικό συμβούλιο απέρριψε σαν πιθανότητα, εξηγώντας ότι ακόμη και το μάθημα στην εκκλησία θα ήταν προτιμότερο.

Ρεπορτάζ : Ράνια Μωραϊτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News